Meny

.

12 volts Apple TV

Nu kan du köpa en adapter till din Apple TV för att drivas av 12 volt. NÄgot som gör tevetittandet i husbilen enklare och kanske Àven billigare.

 

Av Stefan Janeld

 

För en tid sedan skrev vi en artikel om hur du bÀst ordnar stabil teve i husbilen via internet, precis som hemmavid. Ett av tipsen i artikeln Àr att anvÀnda Apple TV eftersom den reglerar upplösningen efter tevens storlek och dÀrför inte förbrukar mer surf Àn nödvÀndigt. Till skillnad frÄn exempelvis populÀra Chromecast som alltid anvÀnder maximal upplösning och dÀrför förbrukar onödigt mycket surf. I alla fall förra generationen, senaste Chrome Cast har vi inte testat i detta avseende.

Vi har trÀffat förtvivlade förÀldrar som köpt massor av surf till barnen inför resan bara för att finna att den tagit slut pÄ ett par timmar nÀr barnen castar eller anvÀnder högsta upplösning nÀr de kollar Youtube eller ser en film pÄ telefonen.

I original drivs Apple TV av 230 volt och dÀrför krÀvs inverter vid fricamping. Men Apple TV Àr i grunden en lÄgvoltsprodukt och kan drivas av 5-30 volt. 

Wifi.se sÀljer en adapter som via tevens USB-uttag kan driva alla Apple TV utom den version som lanserades 2022.

En del teveapparaters USB uttag levererar inte nog med ström, det mÄste leverera 900 mA. I dessa fall fÄr du anvÀnda ett separat USB uttag med rÀtt specifikation. Det Àr enkelt att fÄ tag i.

Om du Àr intresserad, kontakta Wifi.se för att fÄ mer information.

De som prenumererar pÄ vÄrt nyhetsbrev fick veta detta en vecka innan vi publicerade nyheten hÀr pÄ sidan. Vill du ocksÄ fÄ vÄrt nyhetsbrev? Klicka hÀr och ange din mailadress. Det Àr sjÀlvklart gratis! Som allt pÄ denna sida.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift