Meny

.

Redo för äventyr!

Hymer har tagit fram specialversioner av två Mercedes-baserade modeller. Den halvintegrerade ML-T 570 och plåtisen Grand Canyon S. Det som skiljer dem från standardversionerna är att de har fyrhjulsdrift och är utrustade för långvarig fricamping som standard. De kallar utrustningsnivån för CrossOver Edition.

CrossOver är i mitt tycke fyndigt namn för dessa modeller. Crossover är ett ord som ofta används för att beskriva att man kombinerat två fordons kompetens i ett fordon.

Men om man delar upp ordet, såsom Hymer gjort genom att skriva CrossOver (cross over) blir betydelsen att man ”tar sig över” och det beskriver mer vad dessa modellers syfte är.

De kan ta sig fram där andra husbilar går bet. Vilket i ärlighetens namn är allt utom vanlig väg. Många husbilar stoppas av en våt gräsmatta.

Hymer har utrustat bilarna med solpanel som standard och hävdar att man ska kunna vara självförsörjande i upp till 10 dagar i en CrossOver Edition. Nyckeln till detta är att man använder litiumbatteri i kombination med en standardmonterad solpanel.

Bilarnas kompetens signaleras med klassiska offroad attribut såsom utanpåliggande reservhjul, extraljus och på Canyon S en iögonenfallande grafik i form av ett stort limegrönt X på sidan. ML-T har en mer diskret dekalering.

Bekanta dig med bilarna i de två gallerierna nedan.

ML-T 570 CrossOver Edition

Grand Canyon S CrossOver Edition

Hymer ML-T 570 CrossOver

Hymer Grand Canyon S CrossOver

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift