Meny

.

Reisemobil Manufaktur FB740, fullsize plåtis

Många köper plåtis för att få en kompakt husbil. Denna modell är allt annat än kompakt med sina 740 centimeter. Dessutom har den ett ställ för en motorcykel bak. Totalt blir den närmare åtta meter lång!

 

Av Stefan Janeld

 

Genom åren har tyska tillverkaren Reisemobil Manufaktur visat många udda modeller. De tänker helt klart utanför karossen. Det är därför en monter jag alltid besöker på Caravan Salon.

I år visade de en modell vars modellnamn är FB740, men som döpts till det mycket häftigare Flying Lion. Bilen har ett lejonhuvud i relief på sidan och ett rött lejonhuvud broderat på den skinnklädda badrumsdörren.

 

Ingen naken plåt

En så här lång plåtis blir lite av en korridor. Man sover på längden vilket gör att man slipper bulorna på sidan. Istället för separata långbäddar valde man att gör en riktigt stor dubbelsäng. Längden på bilen gör att man kan få in ett långt kök med gott om arbetsyta.

Dinetten är en lite udda lösning. Istället för den vanliga tvåsittsoffan är det en enkelsits med två ryggdynor. En god idé då det ger mer utrymme runt dinetten och eftersom bilen är för två personer behövs inte soffan. Med denna lösning sitter man bekvämt mitt emot varandra.

En sak som sticker ut i bodelen är all quiltad klädsel. Väggar, tak och även badrumsdörren är klädda med quiltad vinyl. Det ger en dämpad ljudatmosfär och jag kan tänka mig att det är en fördel i kyla eftersom man slipper strålningskylan från naken plåt.

 

Flying Lion kortfakta

LxBxH 740x205x295 cm, hjulbas 4420 mm, totalvikt 5000 kg, 175 hk, automat, fyrhjulsdrift, 200 Ah litiumbatteri, 3x100W solpaneler, 1700W inverter, pris i Tyskland 161 728 Euro.

 

Klicka på bilderna i galleriet för större bilder

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift