Meny

.

Salon VDL, Paris, 2022 – Giottiline

Några av mässans billigaste husbilar stod i Giottilines monter. Längst fram en 540 cm plåtis och bakom den en halvintegrerad modell på Ford.

 

Av Stefan Janeld

 

Det italienska instegsfabrikatet har haft några struliga år med rejäl omstuvning i modellprogrammet. Bland annat har fabrikatet PLA:s modeller flyttats in under Giottilines varumärke som en modellserie kallad Siena.

Varför så stora kast? För att passa in i Rapido Gruppens varumärkeshierarki. Och det känns som man nu hittat rätt. Prisvärda, rent av billiga, husbilar som kan ta upp kampen med begagnatmarknaden.

 

GiottiVan 54T

Vad sägs om en kort plåtis för två personer baserad på Peugeot Boxer och en prislapp som börjar på €46 500? Utförandet är simpelt, såklart. Men lägg på €5 000 så får du en hyggligt utrustad van med 140 hk motor.

 

Bekanta er närmare med modellen i bildgalleriet nedan. Klicka för större bilder och bildtexter.

Giottiline Siena 397

På mässan ställdes tre nya modeller ur Siena serien ut. Det nya med dem är att de baseras på Ford Transit. Siena är instegsbilar. Men det känns inte direkt påvert med 170 hk och automat, 16” aluminiumfälgar och multimediapaket som standard.

Jag fastnade för Siena 397, med face-to-face dinette, queensbed och delat badrum.

 

Bekanta er närmare med modellen i bildgalleriet nedan. Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift