Meny

.

Sunlight Active T69 LC

Lika stÀmningsful som krusidullfri

I nÀrheten av Dresden ligger Neustadt som Àr hembasen för en av Europas modernaste husbilsfabrikanter. HÀr rullar Sunlights husbilar ut frÄn produktionsbandet. Sunlight tillhör Erwin Hymer-gruppen och Àr syskon till Carado. BÄda mÀrkena har samma husbilar i sina program. Skillnaden ligger i hur man sminkar utsidan och interiören. Sunlight har ett nÄgot sportigare stuk Àn sitt syskon. Men bÄda mÀrkena har det gemensamma mÄlet att producera prispressade husbilar för en bred publik. Inför sÀsongen 2021 lanseras en ny halvintegrerad modell försedd med den populÀra face-to-face sittgruppslösningen.

 

Av Carla och Kees Witvliet

 

Modellen byggs pÄ Fiat Ducatos camperchassi med 120 hk motor som standard. Men eftersom vi hÀr pratar om en storvuxen husbil (lÀngre Àn sju meter) Àr 140 hk-motorn att föredra.

SidovÀggarna bestÄr av en sandwichkonstruktion med utsida i aluminium. Bakstamen och taket Àr klÀtt i glasfiber. Tak i glasfiber stÄr emot hagel.

Vi tog oss en titt pÄ Active-versionen (tillval) som levereras med slÀta grÄa sidovÀggar och snygg dekaldesign. Dessutom ingÄr det ocksÄ en Thule-markis och ett elegant svart cykelstÀll i paketet.

Testbilen inte specificerad för Norden

Testbilen Àr ett tidigt exemplar, byggt för att anvÀndas som demonstrationsfordon. Det skiljer en del i specifikation jÀmfört med de bilar som importeras till Sverige. NÄgot att vara uppmÀrksam pÄ om du köper utomlands.

I Sverige Àr dubbla airbags och ESP standard, icke sÄ pÄ andra marknader, i mÄnga lÀnder Àr det tillval.

StandardvÀrmare Àr Truma Combi 4, den kan fÄ det lite jobbigt att hÄlla temperaturen pÄ angenÀm nivÄ i vinterkyla. Vill du slippa det kan du vÀlja en Truma Combi 6E. De flesta bilar som importeras till Sverige kommer ha den större vÀrmaren.

GrÄvattentanken som placerats direkt bakom bakaxeln Àr pÄ testbilen oisolerad, SvensksÄlda bilar kommer ha isolerad och uppvÀrmd tank.

Sittgruppen

Face-to-face sofforna Àr en mycket trevlig lösning. Eftersom bordet kan halveras fÄr man en bred passage, det Àr enkelt att ta sig fram till framstolarna.

Att ordna tvÄ passagerarstolar, en i vardera soffa, Àr en barnlek.

Fint med det stora ljusinslÀppet genom panoramataket i förarhytten, placerad dÀr eftersom den nedsÀnkbara sÀngen hÀnger ovanför sittgruppen.

MörklÀggning av bodelen fixas med en gardin, vilket fungerar riktigt bra!

Bra kök

NÀr mörkret faller pÄ Àr köket en riktig pÀrla, effektfullt upplyst skapar det trivsel och det kÀnns som man Àr i en exklusiv husbil. Den grÄ köksbÀnken matchar perfekt resten av möblemanget.

Köket Àr mer Àn en designdetalj, det Àr ocksÄ en fin arbetsplats för kocken som har rejÀlt med svÀngrum. De tre spislÄgorna har plats för stora pannor. Med tre lÄdor och ett skÄp med sophink har man, i kombination med överskÄpen, klart tillrÀckligt med utrymme för husgerÄd och torrvaror. En stor kyl rymmer rÄvaror och dryck.

Intill köket har man placerat en Hedi midi taklucka. Bra för att vÀdra matos och slÀppa in ljus.

Vi tycker

Detta Àr en attraktiv halvintegrerad husbil som dessutom försetts med en interiör full av hemkÀnsla. Lösningen med motstÄende soffor Àr populÀr i exklusivare husbilar, nÀr nu Sunlight erbjuder den i en billigare husbil tror vi succén Àr given.

Det Àr ingen lyxig husbil, men vÀldesignad och vÀlbyggd. Klappar hjÀrtat inte snabbare för flÄdig lyx fÄr man hÀr mycket för pengarna. God lastvikt gör inte saken sÀmre.

Vi gillar

  1. God lastvikt
    StÀmningsfullt inredd
  2. LÀtt att röra sig ombord
  3. Rymligt garage som öppnar stort frÄn bÄda sidor
  4. PrisvÀrd

Vi önskar

  1. Fönster i bodelsdörren
  2. Att goda vinteregenskaper vore standard pÄ alla marknader

Fakta

Utrustning testbil

Airbags, ABS, ESP, ASR, farthĂ„llare, airco,  partikelfilter, Fix and Go-kit (inget reservdĂ€ck), 16’ lĂ€ttmetallfĂ€lgar, Truma Combi 4, spis med 3 brĂ€nnare, Thetford vridbar toa, Thetford kylskĂ„p 167 liter, LED bodelsbelysning, 95 AH AGM bodelsbatteri, 2x 11 kg gasolflaska.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift