Meny

.

Sunlight utvecklar mobila hemmakontor

TvÄ trender Àr starka i dagens samhÀlle. Allt fler arbetar hemifrÄn och allt fler vÀljer en mobil fritid i husbil. Det Àr inte bara pandemin som ligger bakom dessa trender. De fanns innan.

Med allt snabbare mobila uppkopplingar har möjligheterna att kombinera arbete och fritid ökat.

 

Av Stefan Janeld

Foto Sunlight

 

Sunlight ser sig som ett företag med en yngre mĂ„lgrupp dĂ€r dessa trender kommer fĂ„ allt större betydelse. DĂ€rför har de tagit fram ett koncept med mobila hemmakontor. De kallar det ”Home office on wheels”.

Konceptet Àr designat av Fabian Schweikert som tagit fram det som en del i sin kandidatexamen pÄ Venlo University of Applied Sciences i Venlo, Holland. Hans arbete undersökte potentialen för platsoberoende arbetsplatser, sÀrskilt husbilar.

Lösningen blev ett modulpaket bestÄende av ett hopfÀllbart skrivbord med en extra skÀrm och kontakter för laddning av telefoner, plattor och laptops.

Nu pÄgÄr arbetet hos Sunlight att ta fram lösningar för alla sina husbilar, sÄvÀl plÄtisar som hel- och halvintegrerade.

VD Stephan Brutscher:  ”Vi satte oss ner för att diskutera vad som kommer att hĂ€nda nĂ€r de nya arbetsmiljöerna blir det nya normala – och vi ser en stor möjlighet för Sunlight att hjĂ€lpa till att forma framtiden. Vi Ă€r inte lĂ€ngre bara ett husbilmĂ€rke – vi Ă€r ett varumĂ€rke som tillhandahĂ„ller progressiva mobilitetslösningar. ”

Ralph Neumann (till vÀnster) och Andre Fiala testar Sunlight Home Office on Wheels-konceptet

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift