Meny

.

Svensktoppen, november 2022

Det stÄr nu bra med husbilar hos flera av landets handlare. MÄnga för omedelbar leverans. De handlare som har bilar hemma vittnar om att de sÀljer bra för att vara höst.

 

Av Stefan Janeld

 

En nedgÄng pÄ 30% lÄter sÄklart vÀldigt bistert. Men det Àr en siffra som Àr enkel att förklara med chassibrist, sena leveranser, inflation och stigande rÀntor.

Branschen har anpassat sig sÄ gott det gÄr. Man anvÀnder framförallt fler chassileverantörer och det har gjort att det nu finns bra med husbilar att köpa.

Även kunderna har anpassat sig. De med riktigt stora plĂ„nböcker har inte behövt anpassa sig sĂ„ mycket. I premiumklassen Ă€r det bra fart pĂ„ offertgivande och bestĂ€llningar. Men detta kommer inte synas i statistiken pĂ„ ett tag. Leveranstiderna Ă€r lĂ„nga.

De med lite mindre plÄnbok tittar pÄ bilar med flera anvÀndningsomrÄden. PlÄtisar och campingbilar. Med en sÄdan kan man avstÄ personbilen.

I Sverige har campingbilarna inte lyft Ànnu. Men i Tyskland, Frankrike och England Àr det den enskilt snabbast vÀxande fordonstypen. I Frankrike Àr 60% av alla sÄlda husbilar en plÄtis. Av dessa Àr 50% mindre campingbilar.

Det Àr bara en tidsfrÄga innan Àven vi i Sverige upptÀcker campingbilarnas fördelar.

Klicka pÄ bilden för att ladda hem statistiken som pdf.
Slovenska Bravia har börjat klÀttra i Statistiken. De sÀljs genom Peugeots handlarnÀt. Det tog lite tid innan Peugeot handlarna fick sina fordon. Men nu har de börjat levereras och det mÀrks i statistiken.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift