Meny

.

Visste du att…?

Varsågod, lite lättsmälta nyheter som du kanske missat.

 

Av Stefan Janeld

Det har sålts 200 000 VW California

En helt otrolig siffra som gör VW California till världens mest sålda campingbil, med bred marginal. Men det kanske mest intressanta är att det tog från 1988 till 2017 att nå 100 000 sålda, men endast sex år senare har man alltså dubblat den siffran.

Ni som tänker att bilen byggts betydligt längre än sedan 1988 har rätt. Men då var det en Westfalia, inte en VW. Westfalia har inrett folkabussar sedan 1955.

1988 började Westfalia bygga VW California åt VW. Man hann med 22 000 stycken innan VW 2004 flyttade produktionen till en egen fabrik i Hannover. Där bilarna byggs än idag.

Det finns en markis som också är en solpanel

Det är Amerikanska Lippert som i år presenterar denna nyhet i samarbete med ett företag som heter Renogy. Markisen kommer vara en del i Lipperts Solera serie markiser. Informationen är skral än så länge men den största markisen ska ge 300W.

Det tycks inte vara något större intresse för elektriska husbilar i Europa

De fem länder med mest sökningar på Google efter Elektrisk Husbil (electric RV) är Canada, USA, Australien, Storbritannien och Indien.

De två företag i världen som satsar hårdast, mest pengar och resurser, är de två amerikanska bjässarna Thor och Winnebago. Övriga tycks vänta på att chassitillverkarna ska leda utvecklingen.

Den 25:e augusti öppnar 61:a upplagan av Caravan Salon

736 utställare från 34 länder ska då visa sina produkter för 235 000 besökare. Det kommer besökare från hela världen, biljetter är sålda till besökare från inte mindre än 72 länder.

Vi kommer vara på plats och löpande publicera nyheter från mässan.

Tysklands husbilsförsäljning ökar

Det har registrerats 41 500 nya husbilar i Tyskland de första sex månaderna i år. En imponerande siffra. Än mer imponerande är att det är 1,3% fler än förra året.

Vad är det Tyskland gör som vi inte gör i Sverige?

Namnbyte

Det tog sin tid. Men nu har Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF, äntligen lagt till ordet Husbil i sitt namn. Man heter nu Husvagns- & Husbilsbranschens Riksförbund.

Detta gjordes utan pompa och ståt tidigare i år. Vi upptäckte det först för en liten tid sedan.

Hemsidesadressen ser dock ut att förbli www.husvagnsbranschen.se

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift