Meny

.

Barnfamiljers drömhusbil!

Var på besök hos Autohallen Husbilar i Kungsängen i ett helt annat ärende. Som vanligt slår jag en lov bland lagerbilarna. En av dem är en alkovbil från Eura Mobil. Jag tänker att det är den med U-soffa bak och går in, jag tycker om den modellen. Men istället möter jag en husbil jag inte visste fanns. Men som direkt fick mitt föräldrahjärta att slå lite fortare. Det är ju så här en familjehusbil ska vara!

 

Av Stefan Janeld

 

Modellen heter Activa One 690 VB och är blott sju meter lång. Baseras på Fiat och som den stod i utställningshallen har den en totalvikt på 4 250 k och får lasta 1 300 k. Det är tillräckligt för att alla i familjen ska kunna få med sig vad de önskar på semestern. Även de som vill ha en 3,5 tons husbil får en okej lastvikt. Tjänstevikten är låga 2 950 k.

På prislappen står det 876 500 kr i välutrustat skick med 140 hk motor och manuell låda. Mycket pengar, men sett till andra alkovmodeller på marknaden är det ett mycket bra pris. Det finns instegsmodeller som kostar mer. Och Eura Mobil är långt ifrån ett instegsfabrikat.

 

Barnkammare bak

I vanliga fall när man kallar alkovbilar barnkammarbilar är det alkoven man menar är barnkammaren. Men i denna husbil är alkoven de vuxnas lekplats. Barnen har våningssäng och en egen dinette baktill.

Våningssängen är inte som vi är vana vid. Normalt kan man lyfta underslafen och få ett större garage. Icke så i denna. Men man kan dra ut överslafen och göra den till en dubbelsäng. Dinetten är bäddbar så även underslafen kan bli en dubbelsäng. Snacka om att ungarna har härliga sängar att vräka sig i.

 

I bildgalleriet kan du bekanta dig med modellen. Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift