Meny

.

Carthago Opus 5,6Q mot Chic C-Line 4,8

Stor eller liten?

Kan en liten husbil konkurrera med en flera nummer större? Vi har stÀllt lillebror mot storasyster, bÄda frÄn familjen Carthago.
 
Testade av Björn Genberg och Stefan Janeld
Text och foto Stefan Janeld
 
Carthago har vi kört tidigare. DÄ var vi imponerade över fordonets funktionalitet och exklusiva kÀnsla. Den har blivit lite av en inofficiell referens för bÄde mig och Björn. Vi Àr dÀrför rejÀlt taggade nÀr vi fÄr möjlighet att duelltesta tvÄ Carthago. Björn fÄr börja köra Opusen och jag tar den mindre C-Line.
 
PÄ vÀgen Àr C-Line smidigheten sjÀlv. Jag hanterar den som en personbil med full kontrolll pÄ hörnen och stor trygghet vid manövreringen. Tacka ringa bredd, 227 centimeter, och djupt nerdragen framruta för det. PÄ helintegrerade husbilar brukar instrumentpanelen fortsÀtta rakt fram och möta rutan i samma höjd. Ytan kan hÀrbÀrgera blommor och prydnader, men Àr knappast frÀmjande för utsikten.

Carthago struntar i prydnader och vÀljer istÀllet att lÄta instrumentpanelen slutta och möta rutan lÀngre ner. Det kan lÄta som en petitess, men förÀndrar hela körningen till det bÀttre. I överkant Àr rutan lite vÀl lÄg, inte sÄ den hindrar synfÀltet, men den kunde gott höjas fem tio centimeter. Backspeglarna sitter galet. De skapar en stor, död vinkel snett framÄt. Jag tvingas kika runt som en uggla för att ha full koll i tÀta trafiksituationer. Akterut ger de god överblick vid filbyte och backande. Backkamera finns men jag behöver den sÀllan eftersom jag har fullgod koll pÄ bakÀndan ÀndÄ.

Accelerationen Àr utmÀrkt. Jag har inga problem att följa den stressade trafikrytmen pÄ E4 norr om Stockholm. De 130 kusarna under motorhuven kÀnns förvÄnansvÀrt pigga. LÀtt fotarbete, smidigt beteende och den goda runtomsikten ger personbilens egenskaper.
Jag sitter bra, men inte optimalt eftersom stolen saknar instÀllningsmöjligheter som exempelvis tilt av sittdyna. Utrustningen i kupén Àr fullgod. Det enda jag saknar Àr antisladdsystem och stereo. Att det ofta saknas stereo i husbilar irriterar mig. Jag vet att man vill ge kunden frihet att vÀlja system, sÄ sÀgs det, men det Àr inte ett korrekt resonemang! Resten av bilvÀrlden har kommit till insikten att bra ljud Àr ett sÀljargument. Samarbeten med Bose, JBL, Mark Levinson och Àven Bang & Olufsen Àr standard för flertalet tillverkare, varför inte i husbilar?
 
Björn ringer. Han vill byta bil.

Redan? Vadan detta? ”Jag vantrivs”, blir svaret. ”Det gungar, jag blir sjösjuk”. Vi byter. Opusen Ă€r byggd pĂ„ Mercedes. Ratten kan justeras pĂ„ alla ledder, stolen likasĂ„. Jag vĂ€ljer en tillbakalutad körstĂ€llning, avslappnad med gott lĂ„r- och svankstöd. Sitter mycket bekvĂ€mt.
VÀl pÄ plats sitter jag i ett glashus. Rutan Àr inte nerdragen i framkant, som pÄ C-Line, utan rejÀlt hög i överkant och tangerar nÀstan taklinjen. PÄ bredden skiljer ynka Ätta centimeter. Men den knappa decimetern och Mercedes tÀtt monterade stolar ger sÀmre sikt Ät sidorna. Jag sitter lÀngre in och siktlinjen blir högre. Den hÀr bastanta damen kastar man inte runt i filerna hur som helst, utan planerar och vÀljer fil i god tid. Lagd kurs ligger!


För kraften stÄr en 180 hÀstar stark turbodiesel kopplad till en automatlÄda, som skrÀddarsydd för ÀndamÄlet. God fart hÄlls, men knappast rask, vÀghÄllningen tillÄter svensk motorvÀgsfart men inte mycket mer. Mercedes originalchassi Àr högt med smal spÄrvidd. Likt alla yachter mÄste fart anpassas till rÄdande förhÄllanden. Testdagen blÄser det styv kuling. LÀttar pÄ gasen, marschar nittio istÀllet för hundratio, fÀrden blir direkt mer stadig och avslappnad.
Döda vinklar Ă€r det ont om i Opus. Speglarna sitter likt bussens framför framrutan, i siktlinjen, en placering som krĂ€ver tillvĂ€njning dĂ„ ögat normalt söker i sidled. Efter nĂ„gra mil har jag Ă€ndrat beteende och fĂ„r fin kĂ€nsla för bilens yttermĂ„tt. En kĂ€nsla av kompetens infinner sig: det gör gĂ€rna det nĂ€r man sitter bra med dĂ€mpad ljudnivĂ„. Den Ă€r lĂ„g – det Ă€r den Ă€ven i C-Line – men hĂ€r har man lyckats fĂ„ en tyst miljö trots 184 hĂ€star som resonerar i en invĂ€ndigt stor volym och det imponerar.
 
Vi parkerar, köper en korv pĂ„ Vegabaren i Haninge och gĂ„r husesyn. I Opus imponerar rymden i dinetten, materialen och utsikten. C-Line Ă€r inte lika luftig och utsikten inte lika god. Men golvet – till skillnad frĂ„n i Opus – Ă€r i samma nivĂ„ hela bilen lĂ„ng. BĂ„da dinetterna Ă€r inbjudande och bekvĂ€ma, men det Ă€r i viss mĂ„n ögongodis. De snurrbara framstolarna konkurrerar om utrymmet med de fasta sofforna. Det Ă€r bara den ena som gĂ„r att utnyttja mot dinetten. Förarstolen kan inte snurras fullt ut, den tar i soffan. Lika i bĂ€gge bilarna. Dessutom saknas armstöd i sofforna, ett bekymmer om gĂ€ster Ă€r pĂ„ besök. Med tvĂ„ ombord sitter en i vinkelsoffan och en i framstolen. BĂ„da sitter bra, den i vinkelsoffan bĂ€st. Med armstöd kan tre personer erbjudas mysig plats att kura upp i med gott stöd för kuddar. Nu blir det att sitta upprĂ€tt. Svankstöd erbjuds i bĂ„da bilarna och sittdynorna Ă€r tillrĂ€ckligt djupa för lĂ„nga sittningar. NĂ€r dinetterna anvĂ€nds som baksĂ€ten vinner utsikten i Opus. C-Line saknar fönster pĂ„ höger sida vilket Ă€r utmĂ€rkt trist. Varför inte erbjuda alla resande fullgod utsikt? Det Ă€r ju hela poĂ€ngen med resan. Att se sig omkring. Man kan aldrig ha för mycket fönster!

Ni med vinterambitioner ska veta att det finns isolerglas att tillgÄ. Kallras Àr ett argument som faller platt till backen.
 
I Opus Àr alla ytor i trÀ eller skinn. Miljön Àr dÀmpad, harmonisk, luxuös. Bilen kan beskrivas som en etagevÄning med vardagsrum pÄ nedre plan med kök, badrum och sovrum pÄ övre. Smakfull mysbelysning erbjuds och vitrinet har inte vulgÀrt blÄtt sken utan diskret varmt ljus.


I C-Line saknas skinn pĂ„ vĂ€ggar och i tak. Mysbelysning erbjuds och diskret upplyst glasvitrin. Det hĂ€r Ă€r ingen etagevĂ„ning, mer vĂ€lbyggd enplansvilla. Att det Ă€r Carthagos ”instegsbil” förtar inte kĂ€nslan av kvalitet.
BÄda saknar duglig hall. En stor miss i vardagslivet men inget man tÀnker pÄ i försÀljningsögonblicket. Tji klÀdhÀngare, tji paraplystÀll och tji skoskÄp. Vaför, varför, o varför?
 
Köken Àr jÀmförbara. Opus erbjuder ugn och kaffebryggare. BÄda har Carthagos snygga kromade vÀggmonterade Àggklocka. MjukstÀngande lÄdor Àr standard, liksom sophink. Kyl och frys i bekvÀm höjd. Arbetsytan Àr likvÀrdig i bilarna, det blir dött lopp mellan köken i min bok. Men jag dricker inte kaffe och ugn anvÀnder jag sÀllan.
 
Tar vi oss lÀngre bak mÀrks den dryga metern som Opus har till godo pÄ C-Line, vars hygienutrymme Àr kompakt med dusch och toa i ett. Snyggt utfört och med massor av trÀ. Rymligt? TvÀrtom, en av de trÀngre duschar jag stött pÄ i mitt husbilsliv. Anledningen Àr en skyddande vÀgg som svÀngs in framför handfatet för att skydda trÀet. Den stjÀl massor av utrymme i axelhöjd. Varför inte slopa ömtÄligt trÀ och skippa den inre skyddsdörren?  I Opus befinner sig toa och dusch pÄ var sida. Toans dörr kan lÀmnas öppen och skapar ett stort, vÀl avdelat utrymme. HÀr plockar Opus massor av bekvÀmlighetspoÀng.
 
Sovrummet Àr olika disponerat. Opus med drottningsÀng, C-Line med lÄngbÀddar. Nu finns det möjlighet att fÄ bÀgge lösningarna i bÄda bilar. C-Line erbjuder tvÄ vÀl korta bÀddar. Den ena hÄller dugliga 190 centimeter, den andra blott 184 centimeter, vilket fÄr anses i underkant. Okej, det gÄr att göra en stor dubbelbinge av den. DÄ sover Àven spelare i basketlaget gott.
Opus berömmer vi för ett riktigt trevligt sovrum med skön komfort. Bra med garderobsutrymme. Garderoberna Ă€r djupa och försedda med en ”betjĂ€nt” som smart drar ut klĂ€derna. Med byrĂ„ i sĂ€ngens fotĂ€nda kompletteras bilden av en bil dĂ€r allt fĂ„r plats.
 
Opus har ett övertag i stuvbarhet. BÄda bilarna har dubbelgolv. I lilla C-Line Àr ambitionen dels att inte tankar och servicepunkter ska stjÀla utrymme i bodelen, dels fÄ ett golv utan nivÄskillnader. Ambitionen Àr god och vÀl genomförd. I Opus Àr dubbelgolvet vÀsentligt högre och erbjuder gott om stuv samtidigt som tankar och servicepunkter fÄr plats.
Nu Àr det inte sÄ att C-Line har ont om stuv, tvÀrtom, garaget och stuvutrymmena i bodelen rÀcker lÄngt. Men i jÀmförelse med Opus gigantiska garage och rymliga dubbelgolv har den inte mycket att sÀtta emot.
 
BÄda Àr dugliga vinterbilar. Opus har en fördel med sin vattenburna vÀrme och golvvÀrme. Visst, de stora glasytorna kommer vara besvÀrliga vintertid, men knappast sÄ att man mÄste vÀnda hem nÀr kvicksilvret kryper under nollan. C-Line har luftburen vÀrme. Den ger ett torrare klimat och  lite ojÀmnare vÀrme, men lÀmnar ingen att frysa.
En nackdel pÄ vintern Àr C-Lines förardörr. SÄdan saknas i Opus och det Àr bra. En dörr ger alltid sÀmre isolering Àn en vÀgg och kyla smyger sig in i dÀr isolering saknas.
BĂ„da bilarna saknar luftspalter bakom skĂ„pen. Men det Ă€r ingen miss av tillverkaren. Carthago menar att en tillrĂ€ckligt vĂ€l isolerad husbil inte behöver luftspalter, alltsĂ„ ett medvetet val. Pressar man dem fĂ„r man en motfrĂ„ga. ”Har du luftspalter hemma i ditt hus?” Jag hoppas fĂ„ syna Carthago nĂ€rmare i sömmarna under ett vintertest.
 
NÀr det Àr dags att mörklÀgga bilarna blir jag helsÄld pÄ Opus. Gardinen som tÀcker framrutan Àr elmanövrerad, i metall och med tvÄ lÀgen. Ett som slÀpper in ljus men inte nyfikna blickar och ett som ger effektiv mörklÀggning. Effektfullt och praktiskt dÄ rutan Àr sÄ hög att manuella lösningar Àr svÄrhanterade. Dessutom Àr jalusin isolerad. I C-Line Àr det manuell mörklÀggning som gÀller. Gott sÄ.

Lite av David mot Goliat nÀr pampiga Opus och nÀtta Chic C-Line duellerar. Men likt David har C-Line ett övertag med sin smidighet.
Opus
C-Line

Man sitter tveklöst bekvÀmast i Opus. Men utsikten Àr bÀttre i C-Line. I alla fall den utsikt som rÀknas under fÀrd och manövrering. C-Lines föredömligt djupa fönsterlinje framtill ger omedelbar kÀnsla för bilens hörn och den upplevs vilken personbil som helst. Opus ger inte samma översikt i nÀromrÄdet. Det hÀmmar manövreringen.
I C-Line Àr förardörr standard. I Opus Àr den tillbehör. AvstÄ att kryssa i den rutan. Vintertid Àr det skönt att slippa dragig och klent isolerad dörr.

C-Lines i sig utmÀrkta backspegel ger en stor död vinkel framÄt. Irriterande i tÀta trafiksituationer.
Opus har ett överdÄd av skinn, krom och varmt trÀ som skÀnker en lyxig och dÀmpad atmosfÀr och som skapar trivsel. Det Àr högt i tak och luftigt. SÀrskilt i dinetten dÀr takhöjd och enorma glasytor tillsammans ger rymdkÀnsla.
Visst ser det inbjudande ut i Opus? Och komforten Àr mycket god. Men inte för fler Àn fyra. Förarstolen Àr snurrbar men knappast funktionell. Den tar i soffan och gÄr inte att fÄ runt ordentligt. Dessutom Àr det trÄngt för benen med bÄda stolarna riktade bakÄt.
Mer Àn sÄ kan inte stolen i Opus snurras. Knappast ett problem man förvÀntar sig i en bil av denna storlek.
C-Line. Endast en framstol i taget kan anvÀndas. SÄvida inte en av de sittande Àr litet barn.
C-Lines dinette Àr inte lika pÄkostad, tyg istÀllet för skinn (tillval). Hög kvalitet pÄ tyget, man sitter bra. Men, som i Opus, fler Àn fyra sitter inte bekvÀmt.

C-Lines lÄngbÀddar Àr olika lÄnga, bekvÀma och möjliga att konvertera till dubbelsÀng. LED belysning för lÀsning och skÄp för bok, pillerburk och glasögon Àr allt man behöver för ett bekvÀmt sÀnggÄende.

Opus sovrum Àr möblerat med drottningsÀng. LÀtt att röra sig runt. Inte allt för hög och med praktisk byrÄ i fotÀndan. Garderoberna Àr djupa och har betjÀnter som drar fram klÀderna. Högtalare finns för de som vill lyssna pÄ ljudbok.
BetjÀnterna i Opus drar fram klÀderna nÀr garderobsdörren öppnas.

Toa och dusch Àr Ätskilda i Opus. Toadörren kan lÀmnas öppen och vips görs alla morgonbestyr i god avskildhet.

C-Lines hygienutrymme Àr betydligt trÀngre. GÄ pÄ toa Àr inga problem. Men duschen Àr riktigt trÄng. För att skydda trÀdetaljerna vinklas en vÀgg ut framför handfatet. Den stjÀl massor av svÀngrum. Vackert trÀ Àr vÀrt denna uppoffring.

C-Line. Vettig placering för toarullen? Jösses!
C-Line. Vill man vara ifred att klÀ sig och borsta tÀnder erbjuds ett plissédraperi. Men det fungerar bara med öppen toadörr. Ty magnetlisten som hÄller draperiet öppet sitter mitt pÄ dörren.
Opus
C-Line
C-Line

Köken Àr likvÀrdiga. Snyggast Àr det i C-Line med sin bÀnkskiva i trÀ. Men ugn saknas. Viktig detalj för somliga men jag anvÀnder den aldrig och saknar den dÀrför inte. I bÄda bilar Àr lÄdorna mjukstÀngande. Kyl, frys och, i Opus ugn, Àr placerade mitt emot köket.

Den frĂ€mre bĂ€dden gynnas verkligen av takhöjden i Opus. Även den mest klaustrofobiske individ skulle trivas hĂ€r.
Även i C-Line Ă€r den frĂ€mre bĂ€dden bekvĂ€m och erbjuder sĂ€ngplats utan kompromiss. Faktiskt Ă€r det den rymligaste bĂ€dden i bilen

Att kunna öppna stuvfacket under dinettesitsen utan att ta bort dynan Àr vardagslyx. Inte sÄ svÄrt att genomföra, men Carthago Àr ensamma om finessen sÄ vitt vi vet.
C-Line
Opus

Garage Äterfinns i bÄda. I C-Line ett oinrett och till synes ömtÄligt utrymme som krÀver eftermarknadens gummimatta och hÀndig persons hjÀlp att sÀtta hyllor pÄ plats. Plus ges för att det finns lucka i bÄda Àndar. Plus ocksÄ för att det inte Àr överdrivet högt, det vinner sovrummet pÄ.

Opus garage Àr rymligare, oömmare och har fullstor lucka i bÄda Àndar. UtvÀndig dusch Àr bra till mycket. Dock saknas smÄ praktiska hyllor och utrymmet blir dÀrför svÄrt att anvÀnda utan att först inreda efter eget tycke och smak.

C-Line. Detta skulle kunna vara en bra skoförvaring. Men dÄ mattan som ingÄr i bilen lÀggs pÄ golvet blir utrymmet
C-Line. Teven kommer upp ur ryggstödet pÄ den lilla lÀngsgÄende sitsen. Tacksamt att kunna vinkla den mot framstolarna.
Opus Àr knappast snygg men inger respekt.
C-Line Àr en snygg husbil.
Servicepunkterna pÄ Opus Àr lÀttarbetade och överskÄdliga. Det Àr en stor fördel nÀr nÄgot krÄnglar.
Hög och bred bil med smal spÄrvidd. Ingen idealisk setup för att tala racingsprÄk.
Opus. In med ljus men nyfikna blickar hÄlls ute.
Opus. Helt stÀngt och Àven isolerat frÄn kyla.

Vi tycker

Vi charmas av C-Lines energi och trivs bĂ€st bakom den ratten.  Opus ger en hĂ€rlig kĂ€nsla av lyx, rymd och kompetens. C-Line stuvar mindre, har luftburen vĂ€rme, trĂ€ngre toa och sĂ€mre bĂ€ddkomfort. ÄndĂ„ kĂ€nns den smartare, mer funktionell. Jag har svĂ„rt att motivera en extra utgift pĂ„ 700 000 kronor för att fĂ„ en husbil med bĂ€ttre klimat, mer rymd, exklusivare material och underbara finesser men samtidigt sĂ€mre körbarhet. Men jag Ă€r heller inte förmögen och det spelar sĂ€kert in


Fakta C-Line

Pluskonto
Smidig att köra
Golv utan nivÄskillnader
KvalitetskÀnsla
 
Minuskonto
Korta bÀddar
TrÄng duschkabin
Förardörr

Utrustning testbil

ABS, antispinn, dubbla airbags, backkamera, farthÄllare, AC, centrallÄs, elhiss, dubbelgolv, köksflÀkt, kyl, frys, luftburen vÀrmare

Fakta Opus

Pluskonto
Rymd
Materialval
KvalitetskÀnsla
Komfort
 
Minuskonto
VÀghÄllning
Golv med nivÄskillnad

Utrustning testbil

ABS, antispinn, dubbla airbags, backkamera, farthÄllare, AC, centrallÄs, elhiss, dubbelgolv, köksflÀkt, kyl, frys, kaffebryggare, vattenburen vÀrme, vÀrmevÀxlare, golvvÀrme, TV

Vill du lÀsa mer om Carthago? Klicka hÀr!

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift