Meny

.

Challenger tillbaka i Sverige

Det var ett tag sedan Challenger sÄldes i Sverige. I Norge dÀremot har de varit ett storsÀljande fabrikat i mÄnga Är. Vissa Är till och med det bÀst sÀljande.

I Sverige har systerfabrikatet Chausson varit lite av en raket i försÀljningsstatistiken. Men nu har man pÄ Trigano VDL, som bygger bilarna, beslutat att den nordiska marknaden inte ska ha olika fabrikat. Det blir Challenger i Norge, Finland och Sverige.

 

Text och foto Tore Afdal

Redigering Stefan Janeld

 

Chausson och Challenger Àr tvillingar. Det enda som skiljer Àr dekor och loggan. Challenger sÀljs i samma i Nordic Line utförande som Chausson sÄlts i. En specialversion med yttervÀggar i aluminium istÀllet för de glasfibervÀggar som anvÀnds pÄ andra marknader.

Mats Stoltz, försÀljningschef Norden, förklarar att skiftet frÄn Chausson till Challenger Àr ett sÀtt att underlÀtta. Varför marknadsföra tvÄ fabrikat pÄ marknader som ligger sÄ nÀra varandra och har samma önskemÄl om utrustningsnivÄer och utförande?

Mycket av anpassningen till Nordiska förhÄllanden har gjorts i samarbete med den norska importören, Arve Opsahl. Det handlar om att vi hÀr i Norden gÀrna fricampar och att bilarna ska passa klimatet.

Under en övergÄngsperiod kommer du se bÄde Challenger och Chausson hos handlarna. Ni som redan Àger en Chausson har samma support och service som tidigare.

Mats Stoltz pÄ pressvisningen av Chausson och Challenger. Samma bilar, olika dekaler.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift