Meny

.

Dethleffs Esprit i7910

Letar du flÀrdfull lyxbil med tidstypiska attribut som effektfullt upplyst vitrin och högteknologiska lösningar? Sluta lÀs hÀr. Letar du en rymlig husbil för tvÄ med vardagliga ting som klÀdhÀngare, rejÀlt kök och avskilt sovrum. DÄ kan du lÀsa vidare.
 
Testad av Stefan Janeld och Björn Genberg
Text och foto Stefan Janeld
 
Det Ă€r en svinkall blĂ„sig marsdag. Ömsom sol ömsom mörka moln. Vi Ă€r pĂ„ vĂ€g till Caravanhallen i Haninge. Personalen har tipsat att de har största Dethleffs Esprit inne. Det Ă€r inte ofta vi fĂ„r tillfĂ€lle att bekanta oss med denna dryga Ă„tta meter lĂ„nga bjĂ€sse. SjĂ€lvklart tar vi chansen. PĂ„ senare tid har jag kört flera premiumbilar i prislĂ€get en Ă„ en halv miljoner till styva tvĂ„. Jag har en god aning om hur de Ă€r upplagda och hur man flörtar med sina presumtiva kunder. Döm dĂ„ om min förvĂ„ning nĂ€r jag kliver ombord pĂ„ Dethleffs flaggskepp (orĂ€knat deras XXL Liner som knappast kommer se svensk mark innan 2010 eftersom efterfrĂ„gan vida överstiger produktionskapaciteten) och slĂ„s av den totala avsaknaden av modern flĂ€rd. IstĂ€llet kan man beteckna bilen som funkis. SpĂ€nnande!

Funktion frÀmst

Jackan hÀnger jag av mig innanför dörren. Skorna stÀller jag nedanför. Out of sight out of mind! Som de sÀger i Amerikat. Rakt framför mig tronar ett av de största kök jag sett i en husbil. Etthundratjugo centimeter brett! Tre breda och djupa lÄdor, ett skafferi med trÄdhyllor och ovantill ett glasvitrin med fyra dörrar, tacksamt försedda med frostat glas sÄ Àven slarvers som jag kan leva med glasvitrin. Spis som slösar med utrymmet mellan lÄgorna och dÀrför Àr precis sÄ funktionell som alla spisar borde vara. KöksflÀkt sjÀlvklart, ugn lika sjÀlvklart. RejÀl kyl med separat frys. Diskhon Àr ordentligt tilltagen och blandaren hög nog att fylla den stora pastakastrullen. Att köket Àr placerat mitt för bodelsdörren ger bra med golvyta och kocken kan arbeta ostört medan resten av besÀttningen rör sig fram och tillbaka.
 
LÀngst bak huserar sovrummet. RejÀlt lÄnga bÀddar som kan bÀddas ihop till en mer Àn generös dubbelbinge. StÀllbara i huvudÀndan. Stora fönster och rejÀl taklucka försvÄrar fotograferingen men ökar trivseln. Skjutdörr sörjer för avskildhet. Enda klagomÄlet Àr att en teve borde beretts plats hÀr inne. Dethleffs tÀnker sig att teven till dinetten ska dubblera Àven till sÀngtittandet. Men det hÄller inte. BetraktningsavstÄndet krÀver minst tjugotvÄ tum och i skÄpet avsett för teve fÄr max sjutton tum plats.
Det finns en nedfÀllbar bÀdd Àven fram i bilen. En rejÀl sÄdan, smart arrangerad med en expanderbar bÀdd. I nedfÀllt lÀge blir den cirka trettio centimeter bredare Àn dÄ den förvaras uppfÀlld. Varför gör inte alla tillverkare likadant? Busenkelt och verkligen komforthöjande. Madrassen Àr rejÀl och klivet upp enkelt. En bra sovplats kort och gott.
 
Hygineutrymmet Àr litet om man betÀnker bilens storlek. Det Àr möblerat pÄ lÀngden och inkrÀktar pÄ sÄ vis mindre pÄ utrymmet för passage genom bilen. Getingmidjan slopas vilket frÀmjar volym och rörelsefriheten ombord. Men! Att behöva flytta handfatet mot duschen nÀr det vankas toabesök kÀnns som en onödigt komplicerad lösning. Nu Àr det lÀtt gjort och enkelt att leva med. Men ÀndÄ! Duschen Àr rymlig och det Àr skönt att Dethleffs inte har en vÀlvd duschvÀgg som sÄ mÄnga andra, utan en rak och funktionell.
 
Ni kanske har undrat varför jag i ingressen kallar skapelsen ”en bil för tvĂ„ personer”? Det finns ju fyra bekvĂ€ma kojplatser. Anledningen Ă€r enkel; dinetten, och i viss mĂ„n tevens placering. Dinettebordet Ă€r litet, i relation till bilens storlek pyttelitet. Jag kan inte se att fyra tallrikar, glas, salladsskĂ„l, brödkorg och mjölkpaket fĂ„r plats. Men duka för tvĂ„ gĂ„r utmĂ€rkt. Teven Ă€r placerad vid entrĂ©n. TvĂ„ kan sitta i de snurrbara pilotstolarna och titta, de andra tvĂ„ hamnar med ryggen mot teven. För i den lĂ€ngsgĂ„ende soffan sitter man inte bekvĂ€mt nog för en stunds filmtajm. Det saknas armstöd att bulla upp kudde mot och sittdynan Ă€r kort.
DÀrför Àr det en tvÄpersonersbil.

Lite synd. Bilen i övrigt Àr en bobil av rang och skulle utan tvekan husera en familj om fyra med en rymligare dinette. Dethleffs erbjuder annan version pÄ dinetten, rejÀlt rymlig. Men inte ihop med lÄngbÀddar utan med tvÀrstÀlld dubbelsÀng bak. Modellen heter I7870.
Nu fÄr den dinettelösningen inte plats i testbilen. Inte utan att ta utrymme frÄn kök eller garderob. Prioriteringen frÄn fabrik Àr glasklar: Sovrum och kök prioriteras framför dinette.

Tre sÀsonger

KlimatmÀssigt skönjer jag en annan klar prioritering. Sommar före vinter. Isoleringen Àr förvisso god, dubbelgolv ger frostfria tankar och visst, det Àr vattenburen vÀrme i bilen. Fram till kupén vill sÀga. TvÄ radiatorer Àr monterade i golvet precis bakom skarven mellan bodel och kupé. Men inget finns som motar kallraset frÄn de stora rutorna vintertid. Att sova bak i bilen Àr inga problem, blir varmt och gosigt. Men att sova i den nedfÀllbara frÀmre bingen tarvar sovsÀck nÀr det Àr rejÀlt kallt ute.
Skulle dĂ€remot situationen vara den omvĂ€nda. Att yttertemperaturen stiger till svettiga grader. DĂ„ finns en luftkonditionering som kyler varje del av bilen. Truma Saphir Vario heter den och har utblĂ„s i socklarna till dinetten, högt upp under taket i köket och bak i sovrummet. Att den dessutom styrs med fjĂ€rrkontroll Ă€r lĂ€ckert. Men jag imponeras lĂ€tt


Önskar bĂ€ttre överblick under fĂ€rd

Hur Àr den pÄ vÀgen? Jotack, bara bra. Eller nÀstan. Tre invÀndningar. Den första Àr att jag inte kan justera elspeglarna medan jag tittar i dem. Reglaget sitter sÄ att jag mÄste strÀcka mig och mister ögonkontakt med spegeln. Blir att justera, titta, justera igen och sÄ vidare. Ibland nÀr man backar vill man gÀrna vinkla ner spegeln sÄ man ser kantstenen och inte repar fÀlgarna, det blir en jobbig manöver.

NÀsta invÀndning Àr stolarnas klena instÀllningsmöjligheter. Inte i höjd eller lÀngsled. Nej, jag saknar justerbart vinklad sittdyna. Nu sluttar den i framkant och ger klent stöd för lÄren. Kunde den höjas i framkant var mycket vunnet.

InvÀndning numer tre Àr att designavdelningen har hindrat min sikt Ät sidan genom att dra upp fönsterlinjen i bakkant. Snyggt förvisso men jag missar en hel fil pÄ höger sida och pÄ vÀnster sida en halv. Det gör att bilen upplevs som svÄrare att placera pÄ vÀgen Àn den Àr. För egentligen Àr Esprit I7910 en smidig bjÀsse. Endast 233 centimeter smal och mycket lÀttmanövrerad med superlÀtt servo och dugliga speglar manövreras den med lÀtthet efter lite tillvÀnjning.

En bidragande orsak till den enkla manövreringen Àr automatlÄdan. Egentligen en manuell lÄda försedd med vÀxlingsrobot. Lösningen Àmnar ge den automatiska lÄdans smidighet parad med den manuella lÄdans mÄttliga brÀnsletörst. I denna bil fungerar installationen smidigare Àn jag upplevt tidigare. Det karakteristiska suget pÄ lÄga vÀxlar Àr knappt skönjbart och det invanda beteendet att aktivt jobba med gaspÄdrag och uppslÀpp för att fÄ smidiga vÀxlingar slÀpper jag helt. Varför det skiljer sÄ mycket mellan olika installationer av samma lÄda nÄr över mitt förstÄnd.

KupĂ©n ger ett nĂ„got splittrat intryck. Dels vĂ€lutrustad, dels smĂ„snĂ„l. Det finns dubbla airbags, backkamera, AC, farthĂ„llare, automatlĂ„da – mycket bra. Men vad Ă€r det för dumheter att snĂ„la in pĂ„ antispinn, likasĂ„ att inte montera in en cd frĂ„n början. Visst, jag vet, alla vill ha olika spelare och varför montera nĂ„got som Ă€ndĂ„ ska bytas ut? Men kom igen, nĂ€r köpte du en personbil dĂ€r tillverkaren resonerade dylikt? SĂ€tt i en bra anlĂ€ggning frĂ„n början, anlita Bose, JBL eller annan populĂ€r leverantör och ge ljudet status.
PĂ„ testtrippen blĂ„ste det kraftigt och byigt. Vinden ryckte och slet i bilen och bidrog till att ljudnivĂ„n var ganska hög, dessutom lĂ„g vintervĂ€gens grus kvar pĂ„ den torra asfalten och bidrog till ljudkulissen. ÄndĂ„ kunde vi hĂ„lla normala samtal under fĂ€rd. Inredningen var helt tyst sĂ„nĂ€r som gĂ„ lite gnĂ€ll frĂ„n den nedfĂ€llbara bingens fĂ€stanordningar.
Att det krÀvdes lite passning i den hÄrda vinden Àr naturligt i en bil med nÀstan tjugofem kvadratmeters yta för vinden att hugga tag i.

Vi tycker

Befriande avskalad och flÀrdfri med fokus pÄ funktion; krussidullfri kÀnns som ett passande ord. Min svÀrfar skulle gilla bilen. Han Àr grÀvmaskinist och tycker om rejÀla saker som kan lagas med slÀgga och polygrip. Att det Àr en praktiskt inriktad bil tilltalar Àven mig. Visst saknar jag en extra toatank, men det kan jag lösa sjÀlv. LikasÄ saknar jag riktiga kromrÀcken pÄ de smÄ hyllorna i köket och bak i sovrummets hyllor. De nuvarande Àr i trist plast och sÀnker intrycket. Men inte funktionen eller livslÀngden.


Jag hade valt ett mörkare trĂ€slag som ger en mysigare atmosfĂ€r, dessutom skulle jag kryssa i rutan med antispinn och monterat in extra teve i sovrummet – jag hade bett om en dieselvĂ€rmare med god kapacitet, dels för att hindra kallras i kupĂ©n, dels för att göra mig mer oberoende av dyr och ibland svĂ„rfunnen gasol.


Priset Àr en rejÀl hög med sedlar. I segmentet rÄder mördande konkurrens och fabrikaten försöker toppa varandra med mer och mer ögonfÀgnad. Det tÄget har Dethleffs inte hoppat pÄ. Sann sina kÀrnvÀrden stÄr Esprit med höjd kylare och Àr stolt att vara funkis. Det rÀcker lÄngt!

Fakta

Pluskonto

  • Sovrum
    Kök
    Hall
    Funktion före flÀrd


Minuskonto

  • TrĂ„ng dinette

Utrustning testbil

ABS, farthÄllare, elhissar, elspeglar, backkamera, cykelhÄllare, AC bodel och kupé, markis, kyl med separat frys, ugn, köksflÀkt, vattenburen vÀrme

Vill du lÀsa mer om Dethleffs? Klicka hÀr!

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift