Meny

.

Funkar det?

Vi har läderklädsel i vår husbil. Fuskläder, men ändå. Med åren har den blivit lite sliten så jag fick för mig att det var dags att ge lite kärlek. Det finns en hel del produkter på marknaden. Vanligen finner man dem i möbelaffärer. Men denna säljs hos husbilshandlarna och därför valde jag den.

Av Stig Forsberg

Jag var inte vid husbilen, men blev sugen på att testa, så det blev TV-fåtöljerna som fick sig en behandling först. Lättanvänt, allt man behöver finns. Saknar möjligen i instruktionen om man skall lägga på sparsamt eller flödigt. Man är ju ingen van lädertvättare. Börja med att dammsuga av ordentligt, speciellt i veck och sömmar. Jag började med att tvätta med tvättvätskan och torkade torrt före appliceringen av medlet för läderbehandlingen. Testa på något dolt ställe att inte Du får färgsläpp.

Jag valde att applicera sparsamt. Torka torrt efter, speciellt i vecken och sömmarna. Jag ser ingen stor skillnad under behandlingen, men svamp och trasor talar sitt tydliga språk. Det fanns en hel del på läderytan. Känns skönt att veta att det nu är borta. Förhoppningsvis har lädret även fått nödvändig näring och håller lite längre.

Så går den där halvtimmen som det skall torka, i mitt fall blev det en timme. Nu ser jag skillnaden! Det är som om lädret har sträckt på sig och blivit slätare, det känns mjukare och följsammare. Undra om det även hjälper på damernas skinn? Vågar inte prova, meddela mig resultatet om Du vågade!

Det stod inget om det, men jag rengjorde medföljande svamp och trasa i ljummet vatten och de fungerade bra. Nu har jag rengöringskittet klart för användning igen.

Nu med kittet vid husbilen så testade jag på mitt fuskläder. Samma procedur, noggrann dammsugning, applicering, torrtorkning och väntan på resultatet. Samma erfarenhet – det ser bättre ut när det har torkat ordentlig. Känns mjukare och följsammare, men här har inte materialet sträckt på sig i samma grad. Dock blev det ett bra resultat med rena och fräscha säten.

Några observationer

Det var mycket lättjobbat och även drygt, i alla fall så sparsamt som jag doserade. Hur man än doserar så kommer kittet räcka till väldigt många behandlingar. Det luktar ingenting utan det verkar vara ett milt medel. Har inte fått intrycket att andra olika typer av ytor behöver skyddas. Här behöver man dock djupare kemiska kunskaper än jag har för att kunna uttala sig säkert.

Fakta

Rengöringsset för läder från Kama, artikelnummer 1XT95-32A.

Säljs av Kamas återförsäljare.

Pris komplett set 325:- kronor.

www.kamafritid.se

Som ny!

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift