Meny

.

La Strada Regent S 4×4

UppseendevÀckande

Tyska La Strada har specialiserat sig pĂ„ att inreda exklusiva plĂ„tisar. Ett smalt marknadssegment som vĂ€xer i popularitet. En av deras toppmodeller Ă€r Regent S 4×4 baserad pĂ„ nya Mercedes Sprinter. HĂ€r testad pĂ„ en tur frĂ„n Kroatien till Tyskland.

 

Text och foto Tore Afdal

ÖversĂ€ttning och bearbetning Stefan Janeld

 

Jag kÀnner mig som en ivrig pojk som fÄtt en ny, dyr, leksak nÀr jag klÀttrar in i bilen. Bilen skiljer sig frÄn mÀngden. Inte bara för att den Àr fyrhjulsdriven, den Àr Àven högre Àn en vanlig inredd skÄpbil. MarkfrigÄngen Àr imponerande. Det betyder att du bokstavligen mÄste klÀttra upp till förarplatsen. Karossen Àr höjd med 110 mm fram och 80 mm bak jÀmfört med en standard Sprinter.

NÀr jag kör in pÄ en camping vÀnder sig folk efter mig. UppmÀrksamhetsfaktorn Àr pÄ topp. SÄ Àr Àven utsikten. FrÄn den höga förarplatsen har jag god koll pÄ allt som hÀnder. Förarplatsen i sig Àr ocksÄ vÀrd att nÀmna. Modern, överskÄdlig, vÀlutrustad. En fin plats att resa i.

Fyrhjulsdriften

I grunden har bilen Mercedes elektriska fyrhjulsdrift – 4ETS. Fyrhjulsdriften aktiveras automatiskt vid start och stopp upp till 10 km/h. Kraftfördelningen Ă€r 35/65 fram- och bakaxel. Om ett hjul tappar greppet kommer 4ETS att bromsa det hjulet och skicka mer kraft till hjulen som har grepp.

Automatiken ska pĂ„ elektriskt simulerad vĂ€g ge samma effekt som tre diffspĂ€rrar – lĂ€ngsgĂ„ende, framaxel, bakaxel.

La Strada gĂ„r dock ett steg lĂ€ngre och samarbetar med den Österrikiska 4wd-specialisten Oberaigner för att uppgradera fyrhjulsdriften sĂ„ den klarar tuffare terrĂ€ng. För att uppnĂ„ detta Ă€ndras den valbara fyrhjulsdriften till permanent. ReduceringsvĂ€xel, mekanisk inkopplingsbara lĂ€ngsgĂ„ende och tvĂ€rgĂ„ende differentialspĂ€rrar och terrĂ€ngdĂ€ck Ă€r ocksĂ„ tillgĂ€ngliga. Du kan manuellt vĂ€lja permanent 4WD.

PÄ vÀgen

Testbilen var försedd med den sexcylindriga 419 CDi motorn pÄ 190 hk och vridmoment pÄ 440 Nm.

Den starka motorn bidrar till att denna kompakta husbil, med goda terrĂ€ngegenskaper, har smĂ„tt fantastiska köregenskaper pĂ„ landsvĂ€gen. Även pĂ„ kurvig vĂ€g Ă€r det lĂ€tt att finna en rytm med bra flyt i körningen. Den uppför sig helt enkelt inte som en husbil. Komforten Ă€r högre och de aktiva köregenskaperna Ă€r mycket goda.

Mycket av de goda köregenskaperna kan nog tillskrivas att bilen Àr relativt lÀtt och byggd pÄ ett stabilt chassi med förutsÀgbar fjÀdringsdynamik som tillÄter en mer aktiv körstil.

AutomatlÄdan, 7G-Tronic Plus, gör ett gott jobb och Àr lÄngt ifrÄn vad husbilister hittills fÄtt nöja sig med. Jag tÀnker dÄ pÄ den robotiserade lÄdan frÄn Fiat som hittills varit det vanligaste alternativet.

De grovmönstrade terrÀngdÀcken ger ett sjungande ljud nÀr man kör i hög fart pÄ asfalt. Ett ljud jag kÀnner igen frÄn terrÀngcykeldÀck. DÀcken bidrar nog Àven till lite högre brÀnsleförbrukning. Och faktiskt Àr nog brÀnsleekonomi lite av en öm tÄ för denna bil. Vi förbrukade i genomsnitt 1,5 liter milen. Visserligen Äkte vi över Alperna. Men det Àr ÀndÄ mer Àn förvÀntat.

Enklare Àn vÀntat

Detta Àr en tekniskt mycket avancerad husbil. Samtidigt Àr det en enkel och överskÄdlig bodel. Inte konstigt kanske med tanke pÄ att hela bilen Àr under sex meter. Det kompakta formatet sÀtter sin prÀgel pÄ interiören som i stort följer mall 1A.

Fram Àr det en traditionell halvdinette med den för La Strada typiska nedsÀnkbara hyllan över förarplatsen. I uppfÀllt lÀge Àr hyllan nÀstan flush med taket men rymmer ÀndÄ bordsskivan och en del smÄsaker. NÀr du stannat för natten kan du lÄta hyllan vara nedfÀlld och dÄ ryms en hel del i utrymmet.

En annan La Strada finess Àr att man kan fÄ en bekvÀmare soffa genom att ryggstödet gÄr att vinkla. IsoFix för de smÄ som reser i barnstol.

Jag upplevde att det var trÄngt att sitta i förarstolen med bordet monterat. LÄrens ovansida pressades mot bordsskivan. I passagerarstolen Àr det mer utrymme för benen.

Kökskommoden Àr kompakt men rymmer tre brÀnnare och en ho. Allt i ett stycke i rostfritt. Designen gör att om pastavattnet kokar över rinner det ner i hon. (Sedan testet har La Strada bytt leverantör och nu Àr det en tvÄlÄgig spis.) Bredvid köket ett 81 liters kylskÄp i bekvÀm höjd med stuv över och under.

Skjutdörrens fönster Àr öppningsbart. Det Àr inte vanligt, mÄnga tillverkare tycker det rÀcker med att kunna öppna dörren. Men nÀr det Àr dÄligt vÀder Àr det fint att kunna vÀdra ut matoset.

Badrummet Àr försett med tvÄ smala svÀngdörrar. En praktisk detalj som ger mer plats i passagen. HÀr inne finns toalett, handfat, dusch och ett litet skÄp för toalettartiklar. Mer behövs inte. Men det Àr ganska trÄngt.

LÀngst bak finner vi den tvÀrstÀllda dubbelsÀngen. Passagen dit Àr trÄng men vÀl pÄ plats kÀnns det inte alls trÄngt, mer mysigt. Inga fönster lÀngs sidorna men i bakdörrarna Àr öppningsbara fönster. Dessa i kombination med takluckan Àr vad som gör att man inte upplever det som trÄngt hÀr bak. Det Àr överskÄp nÀstan hela vÀgen runt.

Kallskumsmadrass pÄ tallriksfjÀdrar ger god komfort och ventilation som hindrar fukt att samlas i madrassen. För att fÄ en tillrÀckligt lÄng sÀng, 198 cm, har man breddad bilen genom att ta hÄl i plÄten och montera dit glasfiberlÄdor. Se bild.

En LED list ger direkt ljus och fungerar som lÀslampa. Den kan dimmas och man kan Àven slÀcka eller dimma halva listen.

Under sÀngen finns garaget med plats för campingmöbler och hÀr finns Àven gasolutrymmet. Vid behov kan man fÀlla upp en del av sÀngen sÄ man kan stÀlla dit ett par cyklar, en motorcykel eller stora paket frÄn möbel- eller byggvaruhuset.

Jag tycker

Detta Àr inte en förnuftig husbil. Du vÀljer den för de unika egenskaper den besitter. Och roligare husbil att köra fÄr du leta lÀnge efter.

AnvÀnder du bilen Äret runt, trivs i olÀndig terrÀng och pÄ smÄvÀgar och Àr max tvÄ personer ombord kommer du garanterat ha mer kul Àn genomsnittet av husbilsÀgare med denna husbil. SÄ lÀnge du, bokstavligen, Àr beredd att betala priset.

Jag gillar

  1. Köregenskaperna
  2. Byggkvaliteten
  3. Enkel att leva med

Jag önskar

  1. LÀgre brÀnsleförbrukning
  2. Isolerad, uppvÀrmd, spillvattentank
  3.  

Fakta

Utrustning testbil

ABS, antispinn, ESP, farthÄllare, elspeglar, infotainment system, kompressorkylskÄp 81 liter med frysfack, spis med 3 gasolbrÀnnare, Truma 4 kw luftburen vÀrme, centrallÄs inklusive bodelsdörr, Iso-Fix fÀsten

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift