Meny

.

Modellnytt 2022, Kabe

De senaste Ären har Kabe varit mycket offensiva. Deras satsning pÄ Mercedes Sprinter som basfordon i de exklusivare modellerna har slagit mycket vÀl ut. Deras sju meter lÄnga plÄtis med full vinteranpassning har ocksÄ mötts av marknadens gillande.

Kabe Àr med marginal det bÀst sÀljande premiumfabrikatet i Sverige. Luckorna i modellprogrammet Àr fÄ och de modeller som finns kÀnns fortfarande nya och frÀscha. DÀrför blir det mest puts och förfining inför nÀsta Är.

 

Av Stefan Janeld

Kabe Van

Nu blir det möjligt att bestÀlla Kabe Van med tvillinghjul. Lastvikten blir hela 850 kg. Men kanske viktigare Àr att maximala tÄgvikten blir hela 7 ton. NÄgot som passar de som vill ha hÀstar pÄ slÀp eller kanske en bÄt.

Den grÄ kulören flytas till tillvalslistan. IstÀllet blir standardfÀrgen vit. Det rimmar bÀttre med Kabes övriga sortiment. Nytt pÄ tillvalslistan Àr Àven en elektrisk markis.

Stort takfönster blir standard och inredningen gÄr frÄn högblank till matt.

Bak- eller fyrhjulsdrift Àr mumma vintertid

Kabe Classic

De Fiat baserade husbilarna Ätnjuter förstÄs Fiats nya förarmiljö och motorer men de fÄr Àven en del andra kosmetiska lyft:

  • – Kabe dekal i fronten
  • – Nytt ytskikt pĂ„ köks- och badrumsbĂ€nk i betonglook.
  • – Lampor i ny design och en ny köksbelysning.
  • – En komforthöjande nyhet Ă€r en Thermogardin i nedre delen av hytten.

 

Kabe har alltid gjort vad de kan för att öka sÀkerheten under fÀrd. I Är har man en nykonstruerad soffa i sittgrupen. Soffan Àr stabilt förankrad i stativet som hÄller vattentanken pÄ plats. Dynorna kan inte lÀngre glida ivÀg med risk att passageraren glider under bÀltet.

För de halvintegrerade finns Àven ett sÀkerhetspaket med ett antal aktiva sÀkerhetssystem: Autobroms, regnsensor, fÀrdljusassistans med automatisk helljusavblÀndning, lane departure varning, adaptiv farthÄllare, vÀgskyltsassistans, attentionassist.

Nya soffan med högre krocksÀkerhet
Ny bÀnkskiva i betonglook
Duschen fÄr Àven den dekor i betongimitation

Kabe Royal, Crown och Imperial

De Mercedes Sprinter baserade modellerna fÄr samma köks- och badrumsbÀnk som Classicmodellerna.

Även de nya lamporna hittar hit liksom den sĂ€kerhetshöjande soffkonstruktionen och den komforthöjande thermogardinen i hytten.

Interiören fÄr ett designlyft med nya belysningsramper vid taksÀngarna, klÀdda i samma moccaliknande material som de nya lamporna.

Ny belysningsramp vid taksÀngarna. HÀr i en helintegrerad modell.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift