Meny

.

Pilote utan fast säng

I höstas var vi på Pilote fabriken i annat ärende. På gården såg vi denna halvintegrerade modell med beteckningen P 696 U.

P signalerar halvintegrerad och U att det är en U-soffa ombord. 696 kunde vara längden, men det stämmer inte riktigt. Bilen är nämligen 699,8 cm.

Ombord blir det gott om plats eftersom bilen inte har en fast säng. Huvudsängen är en taksäng ovanför U-soffan. Behöver man fler sovplatser bäddas soffan och man har en dubbel våningssäng.

Bilen har inte visats offentligt ännu, så tekniska specifikationer och utrustning har inte meddelats. Men den följer med all säkerhet Pilotes övriga modeller. Det innebär två utrustningsnivåer, den enklare Essentiell och mer exklusiva Sensation.

Vinteregenskaperna kan förväntas vara goda. Man kan nämligen stänga med en riktig dörr mot förarhytten, på amma vis som hos Nordic Husbilar.

En sak som fångade vårt öga var en smart tevelösning som utan att ta en massa plats tillåter en stor teve ombord.

Bilar med U-soffa, optimerade för två personer, är populärt. Ofta huserar de dock i de övre prisregionerna, i premiumklassen. Med P 696 U lanserar Pilote ett mellanklassalternativ.

I bildgalleriet kan ni bekanta er närmare med modellen. Det är en blandning av våra egna bilder och de vi tjatade oss till av fabriken.

Vill du läsa mer om Pilote? Klicka här!

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift