Meny

.

Salon VDL, Paris, 2022 – Pilote

I Sverige är Pilote ett av de bäst säljande husbilsfabrikaten. Så även i Frankrike där man nått förstaplatsen i statistiken. För att fortsätta växa på hemmamarknaden har man tagit fram tre nya modeller. Som inte säljs i Sverige.

 

Stefan Janeld

 

Inte många tänker på små campingbilar när man pratar om Pilote. Men det vill Frankrikes bäst säljande husbilsfabrikat ändra på. I alla fall på hemmamarknaden och i Belgien. Det är på dessa marknader man börjar med lanseringen.

 

Kunskap inom gruppen

Att ta fram campingbilar är ingen större match för Pilote. Inom koncernen förfogar man över campingbilsspecialisten Hanroad. Och det märks på bilarna att det inte är några förstlingsverk.

Modellerna heter CV500 BF, CV500 BC och CV540 BC och är 5,08 respektive 5,48 meter. Skillnaden på de två kortare modellerna är att BC versionen har bäddsoffa på skena medan BF har en fast bäddsoffa med mer stuv under.

Om CV540 BC känns bekant så kan det vara för att den, med annan fanér, även säljs som Yucon 55 SB som vi redan testat. 

I bildgallerierna nedan kan du ta en närmare titt, klicka för större bilder.

CV500 BC

Baserad på Renault Trafic, 508 cm, 130 hk manuell, tillval 150 hk med automat, lastvikt 580 kg, 2 kW dieselvärmare, 5 bältade sittplatser, 4 sovplatser, 60 liter färskvatten, 35 liter gråvatten, 49 liter kyl

CV540 BC

Baserad på Renault Traffic, 548 cm, 130 hk manuell, tillval 150 hk automat, lastvikt 565 kg, 2 kW dieselvärmare, 5 bältade sittplatser, 4 sovplatser, 60 liter färskvatten, 35 liter gråvatten, 49 liter kyl

En kul idé

I Pilotes monter stod även en äldre alkovbil. Först trodde jag det bara var en ”eyecatcher” men det var mer fyndigt än så. En bit från husbilen stod en selfieautomat. Tanken var att man skulle sätta sig ner i campingstolarna bredvid bilen och ta en selfie med automatens hjälp. Bilden skrivs ut så du kan ta den med dig.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift