Meny

.

Salon VDL Paris – Adria, modellen som inte borde finnas

Vi har redan skrivit om alla nyheter från Adria inför nästa säsong. Mina förväntningar att hitta något av intresse i deras monter var låg. Jag visste förvisso att det har ett bredare plåtisprogram än det vi får ta del av i Sverige. Men knappast några uppseendeväckande modeller som behöver lyftas fram.

Men utmed en vägg längst in i montern fann jag en bil som jag tror skulle ha en framtid på svenska marknaden.

 

Av Stefan Janeld

 

Modellen jag fastnade för är ur Adrias Compact serie och lystrar till modellnamnet Compact Axess SC. SC är Adrias modellbeteckning för Queensbed.

Normalt placerar man inte en sådan säng i en kompakt husbil som endast är 212 cm smal. Det blir nämligen väldigt trångt i sovrummet. Alternativt blir sängen smalare än de flesta önskar. Men i denna modell har Adria lyckat få in en 140 cm bred säng utan att det känns trångt. Det kan vi tacka badrummets utformning för. Det har en välvd jalusidörr som när den lämnas öppen ger volym åt sovrummet.

 

Ta en titt i bildgalleriet och döm själv om detta är en gångbar modell för Sverige. Om du blir sugen kan du kontakta Adria. Efter tillräckligt många förfrågningar kanske den blir en del av det svenska utbudet. Tyvärr har jag ingen exteriörbild. Det var för mycket folk i vägen för att kunna ta en sådan.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift