Meny

.

Salon VDL, Paris – Fleurette, Florium

De är en del av Rapido Gruppen men släktskapet syns inte på modellerna. Inte heller syns modellerna särskilt ofta utanför Frankrikes gänser. Trots idoga försök att hitta exportmarknader. I Tyskland har de viss representation, likaså i England, Belgien, Spanien och Portugal. Men vi pratar enstaka handlare i varje land. På det stora hela är de en fransk angelägenhet.

Kvalitetsryktet är gott, fransmännen jag talar med i montern håller det högre än moderföretagets modeller. Men de var alla ägare till en Fleurette eller Florium så knappast opartiska…

 

Av Stefan Janeld

 

Jag brukar alltid hitta intressanta modeller i Fleurettes monter. Så även i år. Det första jag noterar är att den halvintegrerade modellen med popup-tak fotfarande är kvar i sortimentet efter två år. Ett tecken på att den vunnit gehör från marknaden.

Florium Baxter 64 LDF POP såg jag första gången 2019. Trodde nog det skulle bli en dagslända. Men två år senare är den kvar i programmet och står dessutom på en framskjuten plats i montern.
Fransk säng och motstående soffor ger en mycket öppen planlösning.
Det känns lite märkligt med öppningen i taket. Men trevligt med takterass.

Med vardagsrum bak

Mest uppseendeväckande modell i montern är helintegrerade Florium Woncester 75 Loft. En helintegrerad modell på AL-KO chassi med face-to-face soffor i sittgrupen och en stor hörnsoffa längst bak – ett vardagsrum. Taksäng fram och likaså bak gör bilen duglig för fyra personer.

 

I bildgalleriet kan du bekanta dig med denna mycket rymliga husbil. Tyvärr inga exteriörbilder då halva bilen skymdes av en annan husbil. Klicka för större bilder och bildtexter.

 

Storsäljarna

Fleurette Discover 74 LJG (långbäddar) och Discover 71 LMF (queensbed) är de populäraste helintegrerade modellerna från Fleurette. Baseras på Fiat med AL-KO chassi. Mycket lika i det mesta utom sovrummen.

 

I bildgalleriet nedan visar vi båda modellerna. Ta en titt! Klicka för större bilder och bildtexter.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift