Meny

.

Svensktoppen september 2021

Nu nÀr det börjar rulla in 2022:or hos handlarna finns det Äter bilar att sÀlja. NÄgot som mÀrks pÄ statistiken för september mÄnad. Upp 30% Àr nog mer Àn de flesta rÀknade med. Om leveranserna kan fortsÀtta kan vi se fram emot en riktigt stark höst för sveriges husbilshandlare. Men det finns orosmoln.

Av Stefan Janeld

NÀr jag skriver detta har Sevel, fabriken dÀr man bygger Fiat Ducato, stÄtt stilla i en mÄnad för att det saknas halvledare. Under denna tid skulle drygt 30 000 chassin och skÄpbilar ha levererats. Man kan inte jobba i kapp detta stillestÄnd, det blir istÀllet förskjutningar i leveranserna. Nu skulle inte alla fordon frÄn fabriken bli husbilar, men minst hÀlften av dem.

Kan vara vÀrt att tÀnka pÄ om du Àr ute efter en husbil till vÄren eller sommaren och tÀnker att det finns gott om tid att köpa. Tid finns förvisso, men kanske inte objekt att köpa. SÄ kÀnns det som du funnit en passande husbil och den finns för leverans, vÀnta inte!

Imponerande

Ska vi försöka oss pÄ att tolka statistiken ser vi att Kabe hÄller förstaplatsen för andra mÄnaden i rad, med knapp marginal, men en förstaplats Àr en förstaplats. Eftersom Kabe ocksÄ Àger importen av Adria Àr koncernens dominans i statistiken imponerande. LÀgg till detta Sun Living och Affinity sÄ har koncernen en marknadsandel pÄ imponerande 23%, nÀstan var fjÀrde husbil som sÀljs i Sverige levereras frÄn lilla Tenhult.

NÄgot har gÄtt snett

Det ser ut att ha blivit ett fel i statistiken om vi tittar pÄ Westfalia, de har knappast sÄlt 118 stycken i Är. Och Volkswagen har garanterat sÄlt betydligt fler Àn 16 stycken.

HĂ€r kan du ladda ner statistiken som pdf

Bilden tagen pÄ Kabe/Adria mÀssan i september

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift