Har ni hittat vår Köp & Sälj? Massor av nya och begagnade husbilar till salu. Navigera till Köp & Sälj i menyn!

.

Uppdatering istället för bilbyte, del 4

Montering av ljusramp för säker mörkerkörning

Anita och Roger använder sin husbil året om och att köra i kompakt mörker är varken säkert eller kul. Snarare osäkert och tröttande. Anita köpte på en loppis för något år sedan en ljusramp som hon tänkt montera på sin personbil. I vanlig ordning om allt annat möjligt emellan så rampen har blivit liggande. I deras ambition att uppgradera sin husbil i stället för att byta så bestämde de sig för att montera ljusrampen på husbilen i stället.

 

Bilägare Anita Forsberg och Roger Lindahl

Medhjälpande montör Stig Forsberg

 

Mekaniska monteringen

Vi hittade i ”bra att ha lådan” två plåtvinklar som passade bra. Vi kapade ner vinklarnas skänklar med en bågfil på två ledder. Borrade tre nya fästhål i dem och kunde på så sätt nå in med ljusrampens originalfästen i fronten. Vi fäste vinkel i frambalken på bilen och fick ett mycket stadigt fäste för rampen. Det var enklare än vi planerat tack vare att vi hade turen att hitta lämpliga fästvinklar.

 

Den elektriska inkopplingen

Detta ansåg vi på förhand som den enklaste delen. Och det hade det nog varit om vi inte lyckats att knäcka en säkring i säkringsdosan i bilens motorrum. Pillrigt att få bort skruvarna till kåpan som håller den. Vi bytte säkringen och kopplade reläet till vänster H7 helljuslampa. Så nu följer ljusrampen helljuset.

 

I bildgalleriet kan du följa monteringen. Klicka för större bilder och informativa bildtexter

Fakta

Tidigare artiklar om Anita och Rogers uppdateringsprojekt

Del 1

Del 2

Del 3

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på whatsapp
WhatsApp
Dela på email
Email