.

Karmann-Mobil Davis 630

För aktiva resenärer

I Italien går Triganogruppens plåtisfabrik på högtryck. Utbyggnationen av kapaciteten, som verkligen var nödvändig, har sett till att produktionen kan gå i takt med efterfrågan.

Ur fabriken rullar bland annat Karmann-Mobil ut sina populära Davis modeller.

Den helt nya Davis 630 är framtagen för sportutövare, oavsett vilken kategori man tillhör. Här kan du nämligen få in en motorcykel, scooter eller två elcyklar. Men även vattensportare, bergsbestigare, dykare och skärmflygare kommer säkert att uppskatta allt som kan stuvas in. Dessutom bjuder alla Davis-modellerna på en fantastisk sovupplevelse: Nämligen Davis View-sängen i popup-taket. Med en stadig stege i takluckan tar du dig upp till en bekväm säng på 120 x 180 cm. Sängen är tillval, om du väljer denna lösning sover du på 2,7 meters höjd och kan njuta av utsikten utan att störas av flygfän.

 

Text och fotografi: Carla och Kees Witvliet

 

Davis 630 baseras på det långa Fiat Ducato skåpet och levereras som standard med en 120 hk motor.

Till Sverige kommer bilen i ett fullutrustat utförande All-Inclusive utförande och är tveklöst mycket välutrustad – markis, cykelställ, CD/radio, TV inkl antenn. I resten av Europa är det mesta tillval. Även säkerhetsutrustning som passagerarairbag.

Under den nedfällbara sängen finns ett enormt stuvutrymme på 130×180 cm. Golvet i utrymmet är täckt med aluminiumplåt. Fästöglor håller lasten på plats. Till och med en ramp så att man lätt kan rulla in en motorcykel, scooter eller elcyklar ingår. Men det gäller att ha koll på den maximala lastvikten, för det är lätt hänt att den överskrids när det erbjuds så mycket plats.

Standard är en Truma dieselvärmare, de två 5 kg gasflaskorna kommer räcka länge. Särskilt som kylskåpet är ett kompressorskåp som går på el. Det enda gasen ska räcka till är spisen.

Alla kablar och installationer är snyggt och rejält utförda, vilket man förvisso kan förvänta sig av en så välrenommerad husbilsfabrikant.

Vattentankarna är isolerade och kan värmas.

En minuspunkt är att det finns så få eluttag i Davisen. 

Smakfullt inredd

Mycket snygg inredning. Devit lackade skåpsluckorna och ljusa golvet med klinkermönster kontrasterar snyggt med de mörka trädetaljerna.

Eftersom en del av bordet kan vikas undan finns det tillräckligt med sittplats i dinettsoffan. Smart lösning!

Bordet kan tas med ut om man föredrar att inta frukost ute i friska luften.

Den pepitarutiga klädseln känns lekfull och piggar upp. Ovanför sittgruppen har man monterat en midi Heki taklucka och ovanför kabinstolarna hänger praktiska förvaringspåsar om man snabbt vill städa undan. 

Bilens USP är baktill

Det är innanför bakdörrarna som vi kommer till Davis 630’s starkaste punkt. Den elektriskt höj- och sänkbara sängen gör att man enkelt kan anpassa lastutrymmet efter behov.

Det är en rejäl dubbelsäng, med ett bäddmått på 190 x 192 cm kan man välja att ligga på tvären eller längden, om man föredrar det. Men bara så länge sängen är i sitt lägsta läge. I högt läge kvarstår två små sidomadrasserna, vilket resulterar i en sängbredd i på 180 cm. 

Om sängen placeras högt behövs den lilla stegen för att komma i och ur.

 

Klicka på bilderna för större bilder och informativa bildtexter

Sammanfattning

Davis 630 är tack vare att man valt det lite längre skåpet en rymlig, flexibel och bekväm plåtis. Kompressorkyl och dieselvärmare gör att man kan fricampa länge innan man behöver gå i depå. Det tror vi många kommer uppskatta.

Det flexibla garageutrymmet är ett rejält plus, något som man också kan använda sig av när bilen ska göra tjänst i vardagen för att frakta möbler eller annat skrymmande. Och tack vare popup-taket (tillval) finns det möjlighet att barn också kan få komma med på äventyret.

Fakta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vi gillar

  1. Flexibelt garage
  2. Kompressorkyl och dieselvärmare spar gasol
    Möjlighet till popup-tak
  3. Ramfönster

 

Vi önskar

  1. Högre lastvikt med tanke på det stora garaget
  2.  

Utrustning testbil

airbags, ABS, ESP, ASR, farthållare, partikelfilter, Fix and Go-kit (inget reservdäck), 15’ lättmetallfälgar, Truma diesel värmare, spis med 2 lågor, Thetford vridbar toa, Thetford compressor-kyl, LED bodelsbelysning, 95 AH bodelsbatteri, 2 x 5 kg gasolflaskor.