Meny

.

LMC Element T 758 G

Mer mellanklass Àn insteg

LMC’s husbilsprogram Ă€r lĂ€ttöverskĂ„dligt. Till Comfort-linjen har man inför 2020 lagt till en instegsserie: Element. Bilarna Ă€r halvintegrerade och baseras pĂ„ Fiat Ducato. Totalt omfattas serien av fyra modeller. TvĂ„ med lĂ„ngbĂ€ddar och tvĂ„ med drottningssĂ€ng, antingen 6,98 meter eller 7,41 meter lĂ„nga. Vi har synat den 7.41 meter lĂ„nga med lĂ„ngbĂ€ddar. Och en sak kan vi sĂ€ga direkt, det kĂ€nns inte som en instegsbil.

 

Av Carla och Kees Witvliet

 

Element byggs som sagt pÄ Fiat Ducatos lightchassi. Standardmotor Àr den nya 120 hk Multijet motorn med AdBlue avgasrening. Motorn har samma vridmoment som den gamla 130 Fiat-motorn och det rÀcker gott och vÀl.

Testrundan gick smidigt och vi hade inget att anmÀrka pÄ vad gÀller köregenskaper eller prestanda.

Bodelsdörren har bra bredd, Àr fönsterförsedd och har ett lÄgt insteg, sÄ inga problem med att kliva in hÀr inte.

Garaget Àr vÀl tilltaget och rymmer sÄvÀl campingmöbler som cyklar. De monterade fÀstöglorna Àr praktiska och ser till att din last hÄlls pÄ plats under resan. Dessutom har garaget belysning och Àr försett med tvÄ rejÀla luckor.  

Via en lucka i garagets framkant kommer man Ät vatentanken. GrÄvattentanken Àr placerad ovanför bakaxeln och töms enkelt med ett knapptryck.

Gasolutrymme med flaskor i fil försvÄrar flaskbyte, en slÀde vore vÀlkommet men saknas tyvÀrr.

VÀrme levereras med en Truma combi-panna som placerats under vÀnster soffa. En bra placering som ger korta slangar, en förutsÀttning för jÀmn vÀrmefördelning i bilen.

De elektriska installationerna Àr vÀl utförda, inga skatbon, vilket vi uppskattar. Det ser bra ut pÄ alla vis.

Trevlig sittgrupp

”Loungen” Ă€r modern med motstĂ„ende soffor vilket ger gott om golvyta. Bordet kan halveras i bredd för en bred passage till förarhytten. Det Ă€r lĂ€t att röra sig ombord.

Att det Àr 2.12 meter i takhöjd bidrar ocksÄ till den fina rymdkÀnslan.

Golvet Àr snyggt med sitt kakelmönster men har tyvÀrr ett par nivÄskillnader. Det innebÀr alltid en viss snubbelrisk.

Naturligtvis finns det totalt fyra bÀltade sittplatser. De tvÄ sofforna omvandlas enkelt till tvÄ passagerarstolar i körriktningen.

Vi finner inredningen smakfull och har tillrÀckligt med belysning för den som vill tillbringa kvÀllen med en bok.

Vill man hellre se pÄ teve Àr den placerad i hallen. Tillsammans med ett par USB uttag för att ladda plattor eller telefoner.

Vinkelköket Àr kompakt men har ÀndÄ plats för allt man vill ha med sig i överskÄp, underskÄp och lÄdor. Den lekfulla indirekta belysningen sprider trivsel kvÀllstid.

En rejÀl kran smyckar diskbÀnken. Bra golvyta framför köket. Mittemot stÄr ett högsmalt Thetford-kylskÄp.

Gott om USB-uttag

Ett steg upp stÄr en snygg duschkabin pÄ högersidan. Toaletten Àr placerad mittemot. Den rymliga duschkabinen sluts med en vikdörr i plast och har en liten taklucka. Praktiskt med bygeln för vÄta handdukar i taket.

Med den rejÀla toalettdörren kan du ocksÄ stÀnga av bodelen. Trevligt att pÄ sÄ vis skapa ett privat bad- och omklÀdningsrum. Den vridbara Thetford-toan Àr placerad pÄ bekvÀm höjd.

TvÄ breda trappsteg gör det enkelt att komma i och ur sÀngarna. VÀl pÄ plats har man gott om svÀngrum, sÀngarna Àr 80 cm breda och 203 respektive 208 cm lÄnga.

Vill man ta sig en siesta pÄ eftermiddagen Àr skjutdörren i trÀ synnerligen praktisk för att skilja av sovrummet.

Det Àr got om USB-uttag i sovrummet. Ingen risk att nÄgot förblir oladdat.

Under bÄda sÀngarna finner vi tvÄ rymliga garderober, de rÀcker gott för tvÄ personers behov. Praktisk Àr ocksÄ det djupa utrummet i golvet framför trappan.

Dessutom bjuds det ocksÄ pÄ en gÀstsÀng över sittgruppen. Alltid bra med extra sovplatser.

Vi tycker

En mysig och vÀlbyggd husbil som marknadsförs som en instegsbil men mera kÀnns som god mellanklass.

Tummen upp för volymkÀnslan i bodelen och den rejÀlt tilltagna loungen.

Bra ocksÄ att man tÀnkt pÄ sÀkerheten med installeringen av ett rök-/brandlarm.

230V och USB-uttag finns i tillrÀcklig mÀngd. NÄgot som faktiskt inte Àr en sjÀlvklarhet i husbilar.

Att man ger tolv Ärs tÀthetsgaranti bevisar att fabrikanten verkligen litar pÄ sin produkt.

Kort och gott Àr Element ett komfortabelt semesterfordon.

Numera rullar LMC’s husbilar ut frĂ„n BĂŒrstnerfabrikens produktionband, vilket lett till att en gnutta frivolitet kan skönjas i modellerna. Modernt snitt pĂ„ utsidan med bred dörr och lĂ„gt insteg.
Det Àr lÀtt att röra sig ombord, Àven för lÄnga personer dÄ takhöjden Àr hela 212 cm. Dock inte i sovrummet, dÀr Àr det en decimeter lÀgre.
TaksÀngen mÀter 140 x 200 cm, det rÀcker för tvÄ personer.
Sittgruppen med motstÄende soffor rymmer ledigt sex personer. Notera nivÄskillnaden till förarhytten. Den gör att man sitter vÀl högt i förhÄllande till bordet för att sitta i framstolarna och Àta.
Köket Àr litet. Men det finns gott om plats för torrvaror och utensilier. Ett tÀcklock över diskhon vore vÀlkommet för att fÄ mer bÀnkyta.
Rymligt garage med stora luckor pÄ var sida. Mycket bra!
Gasolutrymmet Àr svÄrjobbat. Andra fabrikat inom Hymer Gruppen med liknande utrymme har försetts med en slÀde för att underlÀtta flaskbyte. Icke sÄ i denna lÀgre modellserie, tyvÀrr.

Fakta

Utrustning testbil

Airbags, ABS, ESP, ASR, farthÄllare, AC motor, partikelfilter, Fix and Go-kit (inget reservhjul), Truma Combi 6 luftburen gasolvÀrmare, spis med 3 brÀnnare, 142 liters Thetford kylskÄp, Thetford vridbar toa, LED-inomhusbelysning, 95 AH hushÄllsbatteri, 2 gasolflaskor pÄ 11 kg/styck

Vi gillar

  1. Högt i tak och gott om golvyta
  2. Stor sittgrupp, ”lounge”
  3. RejÀla bÀddmÄtt
  4. Badrummet
  5. Tolv Ärs tÀthetsgaranti
  6. Centralt placerad vÀrmare
  7.  

Vi önskar

  1. Golv utan nivÄskillnader
  2. Mer lÀttarbetat gasolutrymme

 

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift