Meny

.

Salon VDL Paris – Elios

I Frankrike har Adria sedan en tid ett dedikerat varumärke för sina kompakta husbilar. Det heter Elios och skiljer sig mot Adrias bilar genom en annan, mer ungdomlig, möbeldesign.

Från början var det bara plåtisarna. Men nu även de halvintegrerade husbilarna i Compact serien. Men i Elios utförande heter de CarVan, ett namn som på snabb franska låter som caravan, lite förvirrande var det allt när jag pratade med säljaren.

 

Av Stefan Janeld

 

Elios Van 59T Sky-Lift

I Sverige har Adria fått mycket uppmärksamhet för sin plåtis Twin 640 SGX Sports. Elios Van 59T Sky-Lift är den bilens lillebror. Samma popup-tak, samma badrum, samma sittgrupp och kök. Men istället för 636 cm lång är den blott 599 cm och huserar en tvärbädd bak.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med modellen närmare. Klicka för större bilder.

Elios CarVan DL

Med en bredd på blott 212 cm är detta en halvintegrerad husbil som kan konkurrera med plåtisar vad gäller körsmidighet. I Adrias sortiment finns planlösningen som Compact Supreme DL. Elios version är inte lika påkostad, den är att jämföra med Adrias Axess serie. Men så är priset också lägre. Kom ihåg, Elios är riktat mot en yngre målgrupp.

Jag gillar denna planlösning skarpt, de motstående sofforna och grunda köket skapar mer rymd än i någon annan kompakt halvintegrerad husbil.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med modellen närmare. Klicka för större bilder.

Elios CarVan SC

Här är en modell som vi fått många frågor om till redaktionen. En kompakt halvintegrerad husbil med drottningssäng i sovrummet. Vanligen inreder man inte med drottningssäng i så här smala husbilar, det blir för trångt eller så måste sängen göras smalare än många önskar.

Men en yngre målgrupp kanske inte har samma rondör på de boende och kan acceptera en smalare säng.

 

I bildgalleriet nedan kan du bekanta dig med modellen närmare. Klicka för större bilder.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift