Meny

.

Senaste Chromecast gör din TV smartare

Husbilars teveapparater är sällan smarta. Även de som utger sig för att vara smarta matchar inte en modern hemmateve. Men du kan på ett enkelt, och billigt, sätt förvandla din befintliga teve till en riktigt smart historia. Det enda du behöver göra är att koppla in två små prylar i din teves befintliga kontakter.

 

Av Stefan Janeld

 

Vi har i tidigare artiklar, här och här, skrivit om hur du med ett stabilt wifi i din husbil kan se på teve i husbilen på samma sätt som du vant dig vid att göra hemma. Genom streaming. Rundstrålande teveantenner eller parabolantenner behövs inte längre.

Det svåra är att hitta en teve som är lika smart som den du har hemma. Det är först på senare år som det kommit smarta teveapparater i de storlekar vi använder i husbilarna. I ärlighetens namn ligger de dock efter rent tekniskt och du kan inte räkna med att teven får uppdateringar i takt med att de olika streamingtjänsterna  uppdaterar sina appar.

Men det finns ett enkelt sätt att lösa detta. Utan att du behöver ta fram en bunt tusenlappar för en ny teve. Med senaste versionen av Chromecast med Google TV blir din teveupplevelse lika modern som hemmavid. Med regelbundna uppdateringar. Den har dessutom en lättskött fjärrkontroll.

 

Du behöver inte ens dra en elkabel

Men den ska ju drivas via 230 V tänker du kanske?

Du har helt rätt, men samtidigt fel!

Det finns nämligen en smart liten adapter som kan driva Chromecast via tevens USB-uttag. Du behöver alltså inte ens göra en installation. Bara sätta adaptern i tevens USB uttag, sätta adapterns sladd i Chromecast modulen och sedan ansluta Chromecast till HDMi.

Adaptern säljs av Wifi.se och kostar i skrivande stund 295 kronor. En Chromecast med Google TV kostar under 500 kronor hos elektronikvaruhusen. Det kostar alltså lite under 800 kronor att uppgradera teveupplevelsen i din husbil.

 

Den senaste versionen av Chromecast har en fjärrkontroll och innehåller Google TV. Det gör stor skillnad. Med ett bra wifi och dina favoritappar installerade får du en modern smart teve ombord.
Den svarta adaptern innehåller ett litiumbatteri. Detta ska förladdas innan du tittar. USB uttaget har inte kapacitet att ladda batteriet och driva adaptern samtidigt. Detta gör du bara första gången, sedan behöver du inte tänka på det.
Så här kopplar du in 12V adaptern och Chromecast i din teve. Enklare blir det knappast.
USB adaptern är kompatibel med alla Chromecast generationer. Men den bästa teveupplevelsen får du med senaste versionen.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift