Meny

.

Värt att veta om Fiat

Fiat Ducato har sedan 80-talet funnits i fem versioner, sex om nuvarande modell ska räknas som helt ny och inte ett ansiktslyft. Alla har haft sina egenheter. Den som letar begagnat bör känna till de ”typfel” som finns hos de olika generationerna. Då kan du säkrare sålla ut en frisk bil.

 

Fiat Ducato är husbilsbyggarnas favoritchassi. Och det finns goda skäl för det. Framhjulsdriften sänker chassiet eftersom det inte behövs någon kardantunnel.

Handbromsens placering till vänster om stolen lämnar passagen mellan framstolarna fri. Fiat är den enda tillverkare av transportbilar med en specialanpassad lina i fabriken för tilltänkta husbilar. Vilket kom väl till pass när man växlade modell 2006/2007. I skåpbilarna sattes 2,3 liters motorn på 120 hästkrafter men i speciallinan monterades en motor som levererade 130 hästkrafter, anpassad för husbilars behov.

Ingen annan tillverkare anstränger sig mer för att möta husbilsfabrikanternas behov.

80-90 tal

Sugdiesel (D) eller bensinmotorer.

Sladdrig rattväxel. Ofta får man byta bussningar men det kan räcka med att spänna.

Bilarna är enkla med få felkällor. Hur de underhållits genom åren är den viktigaste faktorn för bilens status idag.

BildtFörsta generationen Ducato har nästan 40 år på nacken, det syns.ext

1995 – 2001

Motorerna heter TD och en ”övergångsversion” vid namn idTD som fanns under sista året.

Problem med växellådans femte växel. Drevet till femman lossnar från axeln när lådan går varm. Händer när man ligger kvar på femmans växel under 80 km/h. Värme är ett känt knep att vidga metall och på så vis lossa vad som annars sitter benhårt.

Det är vanligt att man drevar om lådorna för att få en annan utväxling bättre anpassad till husbilens körsätt. Men det kostar en slant. Vill man bara få fart på lådan är den enklaste lösningen att svetsa fast femmans drev. Då lossnar det inte oavsett hur varm lådan går.

Vi noterar ovanligt många drivaxelbyten på bilar från den här generationen. Om den bil du kör rister vid gaspådrag är det fara å färde.

Du vet att bilen tillhör denna motorfamilj om backväxeln ligger neråt till höger.

2001-2006

Nu heter motorerna JTD

Här gjorde Fiat en större uppgradering av sina motorer. De fick bland annat elektronisk insprutning vilket gör dem trimbara med chip.

Den känsliga femmans växel är inte lika känslig längre, problemet är mindre, men inte helt borta.

Kopplingen, hydraulisk, tar långt upp och kopplingsbytena är mer frekventa än vanligt.

Vi noterar också att framhjulslagren byts ovanligt ofta, inte sällan redan efter 2 000 mil.

Ett annat bekymmer är att motorerna bara går på tre cylindrar ovanligt ofta. Det beror på att kabelhärvan är för kort. Kabeln till fjärde cylinderns spridare är för sträckt och tappar kontakten.

Problemen med drivaxeln är tyvärr kvar. Vi byter ovanligt många drivaxlar i bilarna.

Från 2002 är backen flyttad uppåt till vänster.

2007 –

Motorfamiljen benämns nu MJ

Med Multijet motorerna introduceras CommonRail-insprutning och motorerna får mer kraft över ett bredare varvtalsregister. Körbarheten är som en personbils.

Man har fått bukt med kopplingsproblemen, den tar inte högt upp och håller riktigt bra. Även bekymren med hjullager är ur världen.

I början”durrarde” bilarna vid backmanöver därför att backen hade för hög utväxling, tydligast i uppförslut. Vad som då händer är att föraren gasar mer. Vill det sig illa bränns kopplingen. Från våren 2010 är utväxlingen lägre. Det finns en efterhandslösning men den är så dyr att ingen klok människa väljer den. Man får leva med durret.

Första versionen av förarmiljö i nuvarande generation Ducato var grå, numera är den svart. Notera att den tidiga generationen ofta saknar passagerarairbag. Säkerhetsutrustningen har blivit bättre med åren. Inte bara antalet airbags. Det har även tillkommit ett bättre antispinnsystem och ESP antisladd.

Tommy arbetar på Mobilen i Borås AB och har mekat, reparerat och fixat med ett par tusen begagnade husbilar av alla fabrikat och årsmodeller.

Han har sett vad tidens tand gör med husbilar och vilka tekniska lösningar som håller.

På Allt om Husbilen  delar han med sig av sin erfarenhet.

www.mobilen.eu

 

Vill du ta del av fler av Tommys tips?

Klicka här!

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift