Husbilsskolan anlitas då och då för att hålla frågestunder och föreläsningar av klubbar och handlare. Oftast nära vår hemmaplan som är Stockholm. Men vi är öppna för att åka dit vi behövs. Nu senast var vi i Haparanda.
Av Stig Forsberg
Att resa så långt som till Haparanda för att hålla Husbilskola visar att det finns inga långa avstånd när konceptet är bra. Lasse Sorvari, ägare av husbilskedjan BestCaravan med totalt fyra anläggningar varav en i Sverige hade insett detta. I samband med deras vårmässa 22 och 23 mars arrangerade de därför Husbilsskola för sina kunder. Så att deras kunder skall kunna ta mer informerade beslut. Vi hann även på söndagsmorgonen med en speciellt anpassad Husbilsskola för personalen så att de bättre kunde bemöta husbilsköparnas nyfikna frågor.
Bastubad i utställningshallen
I arrangemanget bjöds på kaffe och fyrkantiga munkar. Det serverades även den lappländska nationalrätten Suovas stekt på en stor Murikka, med en meters diameter, samt grillning av finska jättegoda kabanos-korvar.
Det gick åt drygt 10 kg älgskav och över 100 stycken kabanos under de två dagarna. Naturligtvis fanns det en bastutunna utanför och ett bastutält med vedeldat aggregat uppställt i tillbehörshallen.
Tvåspråkig föreläsning
När jag reste upp på fredagen tillsammans med min kollega, Karl-Erik Abrahamsson, så tänkte jag att nu kan jag göra vinterns första snöängel. Så blev det inte dessvärre, snö fanns det gott om, men vårvintern hade gjort snön isig. Karl-Erik hann inte heller för han hade fullt upp med att tolka och berätta på finska. Det kom en hel del husbilsspekulanter från andra sidan gränsen.