Meny

.

Blogg: Stor snubbe i liten bil – Rätt som det regnar kommer det en skur

Felix och Linnéa har nu spenderat en dryg vecka med lilla Drömmen. En regnig vecka. De har på grund av regnet ändrat sin resplan och vänt söderut tidigare än planerat.

 

Text Stefan Janeld

Foto Felix Janeld, Linnéa Hederström

 

Juli har som ni säkert märkt varit en blöt månad i stora delar av Sverige. Knappast campingvänligt. Har man en stor husbil är regn ganska mysigt och en fin ursäkt att sitta och läsa en bok, slösurfa eller sträcktitta en serie på valbar streamingtjänst.

Men hur är det att spendera dagar i sträck med regn i en campingbil?

Felix och Linnéa har inte vantrivts (hahaha van-trivts), tvärtom. Det visar sig att den lilla bilen är bra på att ventilera fukt, särskilt med de två stora myggnätsfönstren i popup:en öppna.

Små kläder har de torkat framför värmarens utblås, de större plaggen har de hängt på bilen mellan skurarna.

Njupeskärs vattenfall är 93 meter och är ett av Sveriges högsta. Vattnet faller helt fritt 70 meter. I forsdimman intill fallet finns många ovanliga mossor, lavar samt kärlväxter.

Blev en rundtur

Planen var att från Linnéas föräldrahem utanför Sandviken långsamt ta sig via E45 till Dorotéa och fina Kilvamma Camping. Men efter tre dagars regn tog man en titt på väderrapporten och såg att det skulle bli sol i Sundsvall nästa dag, men inte på många dagar i Dorotea.

Från Sundsvall körde de sakta söderöver på E4 och gjorde avstickare till Hölick, Söderhamn och Högbo. I skrivande stund är de tillbaka i Linnéas föräldrahem och bilen får en välbehövlig dos av 230 volt.

De har inte haft problem med ström, de dagliga etapperna har sett till att de kan ha kyl, värmare och lampor igång utan att ransonera. Men då de fricampat alla dagar utom en känner de att de behöver en rejäl dusch och tvätta kläder.

Nu ska de planera nästa etapp. Blir det Åland, som undertecknad föreslår, eller tar de sig ner genom landet mot Skåne eller kanske västkusten? Det beror på vad väderprognosen säger.

 

I Bildgalleriet kan ni följa deras resa och dela deras upplevelser

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift