Meny

.

Eura Mobil – Troget sina kärnvärden

Ni som prenumererar på Alltomhusbilens nyhetsbrev känner säkert igen denna artikel. Ni fick den i er inkorg för en tid sedan. Om du inte är prenumerant kanske det är dags att bli det? Det är såklart gratis. Klicka här och ange er mailadress, svårare är det inte.

 

Tyska premiumtillverkaren Eura Mobil har inte följt trenderna inom husbilsvärlden. Inte lockats av modenycker. Fokus är på kompetens och kvalitet. Det är anledningen att de har bland de trognaste kunderna i husbilsvärlden.

 

Av Stefan Janeld

 

Eura Mobil är lite av en udda fågel på husbilsmarknaden. Det är en tysk tillverkare, sedan 2005 ägd av Franska jättegruppen Trigano. De flesta fabrikat inom Trigano Gruppen byggs på samma vis och är till förvillelse lika vad gäller modellprogram, utrustning och kompetens. Men inte Eura Mobil. De har en egen bodelskonstruktion, modeller som inte delas med andra fabrikat inom gruppen och garantier som är betydligt generösare.

 

Lång historia

Företaget grundades 1959, man byggde husvagnar med namnet Blessing Caravans. 1969 bytte såväl företaget som dess produkter namn, nu såldes husvagnarna som Eura Caravan.

1983 var det dags för namnbyte igen. Nu hade man tagit beslutet att sluta bygga husvagnar och istället bli det första tyska företaget att helt fokusera på husbilar. Både företaget och husbilarna döptes till Eura Mobil. Sortimentet bestod av alkovmodeller. Inte förrän 1997 började man producera halvintegrerade husbilar. Dessa hette Contura. Ett namn man behållit.

Produktutbudet utvecklades med åren. De stora och lyxiga modellerna i Integra serien var unika på marknaden med det rymligaste dubbelgolvet på marknaden, elektriska framstolar som hissades till bodelens nivå. Långfärdshusbilar med tre axlar och en bodel byggd för att vara en komfortabel bostad under långa perioder.

Genom åren har Eura Mobil byggt husbilar baserade på Fiat, Ford och Mercedes. Idag är deras nyaste modeller halvintegrerade bilar baserade på Mercedes. Men samarbetet mellan Eura Mobil och Mercedes går långt tillbaka. Redan på 90-talet hade man alkovbilar byggda på Mercedes Sprinter.

Korta alkovbilar är en av Eura Mobils specialiteter.

En av få premiumtillverkare som bygger alkovbilar

När alkovbilar var svårsålda och de flesta fabrikat slutade bygga dem behöll Eura Mobil dem i sitt modellprogram. Deras alkovbilar är inte de traditionella familjebilarna, även om det finns också sådana i programmet. Istället har man riktat sig mot de som vill ha maximal boendekomfort på minsta möjliga fordonslängd.

Korta alkovbilar, främst tänkta för två resenärer. Med rymliga dubbelgolv och stora garage som sväljer skidor, snowboards, surfbrädor, bergsbestigningsutrustning, mountainbikes eller annan utrustning.

Köparna är samma aktiva personer som oftast köper en plåtis. Men som hos Eura Mobil finner en rymligare husbil, med kortare hjulbas som gör den smidigare att köra än en plåtis och med bättre isolering.

 

Alltid varma fötter

Dubbelgolv är vanligt i premiumklassen. Fördelarna är många:

  • Tekniken får en frostfri plats.
  • Frigör stuvutrymme i bodelen.
  • Värmen från ”källaren” stiger och håller bodelsgolvet varmt vintertid.
  • I rymliga dubbelgolv med utvändiga luckor kan man få in långa saker, smutsiga prylar, sånt man inte vill släpa in i bodelen.

 

Eura mobil har alltid dubbelgolv. Ibland rymliga som rymmer såväl teknik som prylar, ibland dubbelgolv som bara rymmer tekniken. Även deras enklare modeller har dubbelgolv vilket gör dem till prisvärda åretrunthusbilar.

 

Unik bodelskonstruktion

Under en tid i början på 2000 talet drabbades Eura Mobil, liksom många husbilstillverkare, av fuktskadeproblem. Det föranledde en av de mest radikala kvalitetsförbättringar något husbilsfabrikat genomfört.

Istället för att utveckla och förbättra sin existerande byggteknik började man om från början. Tittade på andra fordonsslag, hur de byggdes, vilka tekniker som fanns att tillgå.

Lösningen man valde hämtades från flygindustrin. En fordonstyp så långt ifrån husbilar man kan komma. Men med ett problem gemensamt – rörelser i karossen. Dessa rörelser påverkar skruvars fäste och tätningsmedels egenskaper. Med tiden uppstår läckage.

Flygplan limmas ihop. Lim är inte flexibelt, det tillåter inte rörelser i fogen. Eura Mobil bygger sina bodelar med en kombination av aluminiumprofiler och lim. En mycket stark och vridstyv konstruktion.

Ingenstans i bodelens konstruktion används trä. Isoleringen är extruderad polystyren, den kan inte bära vatten. När den nya bodelskonstruktionen lanserades upphörde fuktskadeproblematiken.

I våra tester märkte vi att de limmade fordonen var tystare under färd. Mindre bodelsljud. Troligen för att en styvare bodel ger mindre resonansljud. Men det är vår gissning.

Närbild på aluminiumlisterna som tillsammans med lim används för att foga ihop bodelen

Vinterdugliga

Eftersom alla Eura Mobil har dubbelgolv är grunden lagd för god vinterkomfort. Oavsett om man använder luftburen eller vattenburen värme. Oavsett om man väljer en toppmodell eller en av deras lägre modellserier, ny eller begagnad.

Genom att inte avvika från sina kärnvärden är god vinterkomfort en del av Eura Mobils grundkonstruktion. Inte många husbilsfabrikat kan säga detsamma. Troligen är det därför de under så många år lockat svenska vintercampare.

Oavsett vilken Eura Mobil du väljer så är den vinterduglig.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift