Meny

.

Stor snubbe i liten Adria, del 4 – Dags att säga hejdå

Det har varit fina veckor tillsammans med Adrias campingbil, Active Pro. Trots en kall och blöt vår har den varit en riktig trooper och hållit mig varm och torr.

 

Av Stefan Janeld

 

Jag är ett stort fan av campingbilar. Helt enkelt för att de passar min vardag, mitt arbete och min fritid. Jag är sällan ledig, aldrig långledig. Inte för att det är påtvingat, jag har aldrig tyckt om långa semestrar. Jag föredrar en långhelg lite då och då, korta spontanresor på 3-4 dagar.

I mitt arbete behöver jag resa en hel del. Är hjärtligt less på flygplan och hotellrum. Att då få resa i egen takt och på vägen till målet kunna göra avstickare till intressanta platser passar mig bra.

I vardagen skjutsar jag sonen, besöker mamma, åker på kusiners födelsedagar, handlar. Ibland åker jag med kärleken in till Stockholm och njuter god mat eller bara promenerar i city. Kort sagt – sånt vi alla gör. En campingbil klarar allt detta galant.

En vanlig husbil eller plåtis på mellan 6 och 8 meter är såklart en bekvämare bostad. Särskilt om man är fler ombord. Men jag är oftast ensam och inte sällan är schemat lite pressat. Då är det fint att kunna hålla ett högre tempo.

 

Adria har lyckats väl

När jag först såg Adria Active Pro var det knappast så att jag kände att den var innovativ eller nyskapande. Men jag var glad att de satsade på campingbilar igen. Ty när populära fabrikat satsar på en viss biltyp växer alltid marknaden för biltypen.

Innovativa modeller är såklart intressant. Särskilt för oss som skriver om husbilar. Men viktigare är kanske att bygga väl och se till att bilen är funktionell och prisvärd. Det har Adria lyckats med. Och jag är inte ensam om att tyckas så. I England vann Adria pris som bästa campingbil i höstas.

Att den baseras på Renault Trafic och inte Ford Transit Custom gör den lite rymligare eftersom karossen fyrkantigare. Den är också bekvämare på sämre väg eftersom bakaxeln har en mjukare fjädring.

 

Inget test

Det är så att husbilar man lever med en tid växer med tiden. Man lär sig deras egenheter och anpassar sig därefter. Därför är tiden med ”Adde” inte ett test. Jag har inte använt måttstocken för att mäta sängar, passager, höjden på köket eller så. Men om du läser alla inlägg om bilen och ser vår Youtube video kommer du få en god bild av bilen.

 

Tidigare inlägg om Adria Active Pro

Del 1 – Lära känna bilen

Del 2 – Blåst, regn och en ubåt

Del 3 – Miljoner blommor och en besvikelse

Youtube video

 

Stor snubbe snart tillbaka

Nu tar Stor Snubbe en paus. Men bara en kortare tid. Vad nästa husbil att umgås med blir för modell är än så länge hemligt. Men håll koll på sidan så får du se.

Dela denna artikel

Facebook
WhatsApp
Email
Utskrift